Michael Schumacher (Michael Schumacher)
Forma-1

Schumi más sisakkal megúszhatta volna

Kényelmes, "puha" sisakban síelt Michael Schumacher. Ha a keményebb változatot viseli, nem szenved ennyire súlyos sérülést.

A magyar síválogatott szövetségi kapitánya szerint nagyon ritka az olyan súlyos síbaleset, amelyet a Forma 1-es pilóta elszenvedett. A friss hó eltakarhatta a köveket, de Kovács Barnabás a pályahibát sem tartja kizártnak. Ezen túl Schumacheren jó minőségű, ámde “puha” sisak volt, ami a kijelölt pályákon kényelmes és megfelelő viselet. A másik, úgynevezett “kemény” sisak sokkal kényelmetlenebb, ámde abban biztosan nem szenvedett volna ennyire komoly sérülést.

Michael Schumacher egy tapasztalt, jó síelő tempójával ment, és úgy tűnik, nem igazán lassított, mielőtt balesetet szenvedett. A szakértők bejárták a méribeli pályát és azt a szakaszt, ahol a baleset történt, beszéltek az orvosokkal és szemtanúkkal, átvizsgálták az autóversenyző sífelszerelését és megnézték azt a két perces videót is, amit Schumacher fejkamerája rögzített. Mégsem jutottak közelebb az okokhoz, egyelőre azt sem tudják megmondani, hogy mégis milyen sebességgel síelt. Vagy legalábbis egyelőre nem közölték.

Amit tudni lehet: Schumacher sebessége megfelelő volt, az esés előtt harmadik fél, másik síelő ütközése kizárható. A sífelszerelés tökéletes állapotban volt, a kijelölt pályaszéli jelzések a szabályoknak megfelelőek, jól láthatóak voltak.

Tartsanak velünk minden este 7-től a STORY4-en!
Családonként átlag 50 millió forint – ennyi vagyona van a magyar háztartásoknak egy friss felmérés szerint. A leggazdagabb családoknál, a felső tíz százalékban 200 millió jut egy háztartásra, elsősorban rájuk fókuszál egy új kezdeményezés, amely az utódlási, öröklési ügyekben igyekszik segíteni a gyászolóknak. Vezetőjével a családi vagyonokról beszélgettünk.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!