Forma-1

Schumacher balesete: használható a fejkamera felvétele

Michael Schumacher (Michael Schumacher)
Michael Schumacher (Michael Schumacher)

Működött a fejkamera Michael Schumacher síbalesetekor és a felvételek használhatóak.

“Ez fontos dokumentum” – írta a francia hírügynökség egy, a vizsgálat részleteit jól ismerő forrásra hivatkozva.
Arról ugyanakkor nem beszélt a meg nem nevezett forrás, hogy a felvételek alapján megállapíthatóak-e a bukás körülményei, a sebesség, amellyel Schumacher haladt, amikor sziklának ütközött két kijelölt pálya közötti szakaszon Méribelnél.

A francia lapok, a német Spiegel és bild.de viszont késő este már azt írták, a felvételek megerősítik, a hétszeres világbajnok 20 km/h sebességgel haladhatott, ami a sípályákon egyáltalán nem számít gyorsnak, sőt. Ezt korábban már Sabina Kehm, Scumacher család szóvivője is állította.

Ugyanakkor, ha valaki látott már autós töréstesztet pontosan tudja, mekkora erővel csapódik még ennél a sebességnél is az autó a falhoz.

A baleset pontos körülményeiről szerda délelőtt 11 órakor várható további információ. Az eredményekről a vizsgálatot vezető ügyészség sajtótájékoztatón számol be Albertville-ben.


Fotó: Europress

Pénteken derült ki, hogy Schumacher a bukósisakján fejkamerát viselt, és azt a család átadta a hatóság embereinek. 
Kedden a versenyző felesége, Corinna Schumacher arra kérte a sajtó munkatársait, hogy hagyják el a kórházat.
“Kérem, támogassanak minket Michaellel közös harcunkban” – áll a közleményben, amelyben Schumacher neje hangsúlyozza: nagyon fontos, hogy az újságírók hagyják az orvosokat nyugodtan dolgozni.     

Állapotáról egyelőre nem közöltek új hivatalos információt, így továbbra is a “kritikus, de stabil” minősítés van érvényben. Menedzsere, Sabine Kehm hétfő késő esti közleményében újra ezt emelte ki, egyben cáfolta azt az információt, amely szerint Schumacher túl van az életveszélyen.


Fotó: AFP

A Forma-1 hétszeres világbajnoka december 29-én szenvedett súlyos fejsérüléseket a francia Alpokban. Az ex-pilótát, akinek pénteken volt a 45. születésnapja, több mint egy hete mesterséges kómában tartják, állapota életveszélyes volt, amikor kórházba szállították. Már kétszer megoperálták, a második beavatkozás során egy vérömlenyt távolítottak el agya bal feléből.

Patrick Quincy ügyész szerdán tart sajtótájékoztatót a nyomozás állásáról, sőt, az is megeshet, hogy bemutatják a balesetről készült felvételt.

Eközben a pálya üzemeltetője ügyvédet fogadott felkészülve arra, ha esetleg a Schumacher család milliós pert fontolgatna. Ugyanis a kritikus pályaszakaszról készült képek alapján úgy tűnik, a sziklás terület, ahol a baleset történt, nem volt elkerítve, de még csak egy figyelmeztető táblát sem helyeztek ki, felhívva a figyelmet a veszélyre.

Csókay András idegsebész főorvos elmondta, elfogytak azok az eszközök, amelyekkel a hétszeres világbajnokot gyógyítani lehet, így legkésőbb 2-3 hét múlva fel kell ébreszteni.

Olvasói sztorik