Michael Schumacher (Michael Schumacher)
Forma-1

“Elfogytak az eszközök Schumacher gyógyítására”

Csókay András szerint elfogytak azok az eszközök, amelyekkel a hétszeres világbajnokot gyógyítani lehet, legkésőbb 2-3 hét múlva fel kell ébreszteni.


A szurkolók kitartóan virrasztanak a kórház előtt
Fotó: Europress

Hétfőn késő este érkezett a hír, amely szerint a bő egy hete síbalesetben súlyos fejsérüléseket szenvedő Michael Schumacher, a Forma-1 hétszeres világbajnoka túl van az életveszélyen. A bild.de információit később Sabine Kehm, a német menedzsere is megerősítette az RTL-nek.

Hátradőlni azonban továbbra sem lehet, az orvosok ugyanis még mindig azt hangoztatják, hogy Schumacher állapota ugyan stabil, de változatlanul kritikus a helyzet. A legendás autóversenyzőt így továbbra is mesterséges kómában tartják, lehűtött testtel fekszik a grenoble-i kórházban.

Sőt, a Bild folyamatosan frissülő cikkében van egy olyan bekezdés is, amely szerint Schumacher múlt héten hétfőn, valamint pénteken is közel állt a halálhoz. A bulvárlap információi szerint egy agyivizsgálat mutatott  katasztrófális képet.

Michael Schumacher felesége kedden közleményt adott ki. A részletekről itt olvashat bővebben.

Hétfőn este Csókay András volt az ATV vendége, akimúlt héten felajánlotta segítségét a francia orvosoknak. Az idegsebész főorvos elmondta, mostanra már elfogytak az eszközök a hétszeres világbajnok gyógyítására. Jelen helyzetben arra kell várni, hogy felébred-e. Csókay szerint két-három hét múlva meg kell próbálni felébreszteni Schumachert, mert a mesterséges kóma is káros lehet egy bizonyos idő után.

Németországban javában zajlik a nyomozás, a nyomozók a Schumacher sisakjára erősített kamera felvételei alapján rekonstruálhatják, mi is történt pontosan. A hétvégén az is kiderült, hogy egy férfi a telefonjával, véletlenül rögzítette a történteket, ezt a felvételt a hatóságok rendelkezésére bocsátotta.

Patrick Quincy ügyész szerdán tart sajtótájékoztatót a nyomozás állásáról, sőt, az is megeshet, hogy bemutatják a balesetről készült felvételt.

Eközben a pálya üzemeltetője ügyvédet fogadott felkészülve arra, ha esetleg a Schumacher család milliós pert fontolgatna. Ugyanis a kritikus pályaszakaszról készült képek alapján úgy tűnik, a sziklás terület, ahol a baleset történt, nem volt elkerítve, de még csak egy figyelmeztető táblát sem helyeztek ki, felhívva a figyelmet a veszélyre.

Egy friss hazai felmérés szerint az embereknek csupán a 12 százaléka készít végrendeletet. Arról nincs adat, hogy a népesség hány százalékának vannak érdemi ismeretei az öröklés szabályairól. Sándor Zsuzsa most felhívja a figyelmet néhány gyakori tévedésre.