Forma-1

Schumacher balesete: itt az újabb közlemény

Michael Schumacher (Michael Schumacher)
Michael Schumacher (Michael Schumacher)

A grenoble-i kórház orvosai bár szerdára ígértek sajtótájékoztatót Michael Schumacher állapotát illetően, most mégis új információkkal szolgáltak.

A Forma-1 hétszeres világbajnokán két életmentő műtétet is elvégeztek december 29-i síbalesete után, jelenleg pedig mesterséges kómában, lehűtött testtel fekszik a grenoble-i kórházban.

Schumacher állapota ugyan stabil, ahogy azt többször is elmondták az orvosok, de továbbra is életveszélyben van a pilóta.

Fotó: MTI/EPA

A stáb és a német versenyző szóviívője, Sabine Kehm elmondták, hogy szerdán délelőtt tartanak egy sajtótájékoztatót, ahol a legfrissebb hírekről számolnak be, így váratlanul jött a bejelentés, hogy hétfőn délután sajtóközleményt adtak ki Schumcaher kezelőorvosai, amiben leszögezték, a titoktartásra és a személyiségi jogokra hivatkozva nem mondhatnak többet.

“Michael Schumacher klinikai állapota stabilnak tekinthető, az orvosok pedig továbbra is megfigyelik őt. Ennek ellenére az orvosi csapat kiemeli, hogy továbbra is úgy kezeli Michaelt, mint aki kritikus állapotban van. A páciens személyiségi jogai miatt nem mehetünk részletekbe a kezelésével kapcsolatban, ezért sem tervezzük, hogy további sajtótájékoztatót tartsunk, avagy közleményt adjunk ki. Továbbra is arra kérünk mindenkit, tartsák tiszteletben az orvosi titoktartást, és csakis a pácienst kezelő orvosi csapat, valamint a menedzsment által adott információkat tekintsék igaznak” – áll a közleményben.

Szerdán ha minden igaz, a francia ügyészség is nyilatkozik majd azzal kapcsolatban, mit találtak Schumacher fejkameráján és az egyik szemtanú felvételein, így kiderülhet, milyen sebességgel haladt a lejtőn a világbajnok.

Eközben a pálya üzemeltetője ügyvédet fogadott felkészülve arra, ha esetleg a Schumacher család milliós pert fontolgatna. Ugyanis jelen állás szerint úgy tűnik, a sziklás terület, ahol a baleset történt, nem volt elkerítve, de még csak egy figyelmeztető táblát sem helyeztek ki, felhívva a figyelmet a veszélyre.

Olvasói sztorik