Forma-1

Milliós perre megy Schumacher családja?

Michael Schumacher (Michael Schumacher)
Michael Schumacher (Michael Schumacher)

A bild.de állítása szerint a francia síközpont üzemeltetője ügyvédet fogadott, hogy felkészüljön egy esetleges milliós kártérítési perre.

Michael Schumacher két életmentő műtétet követően 8. napja fekszik lehűtött testtel, mélyaltatásos kómában a grenoble-i kórházban, miután december 30-án síelés közben elesett és fejét egy sziklába verte. Állapota jelenleg stabil, de továbbra is életveszélyes.

Ugyanakkor könnyen lehet, sok millió eurós precedens értékű per kerekedik a balesetből. A méribeli helyszín ugyanis vitára ad okot. Az első hírek szerint a kijelölt pályán kívül történt a baleset, amiről arra lehetett következtetni, hogy Schumacher és 14 éves fia esetleg extrém körülmények között akarta volna kipróbálni sítudását. De szó sincs erről!!

Forrás: AFP

A mellékelt képen tökéletesen látszik Shumacher útvonala. A pirossal jelölt pályaív normál esetben kettéválik – kék és zöld vonal -, és a baleset helyszíne, a töménytelen sziklával tarkított szakasz éppen e két pálya közt szigetként terül el. A veszélyes rész teteje pedig úgy tűnik nincs lezárva a sípályákon szokásos narancssárga hálóval vagy bármilyen figyelmeztető táblával.

A képen jól látszik az is, hogy vagy szándékosan, vagy véletlenül, de sí- és snowboardnyom is bőségesen akad az ominózus lejtőn, tehát nem Schumacher volt az első, aki arra vetődött.

Egyes állítások szerint a francia hatóság is csak azért foglalkozik az üggyel, mert világhírű emberről van szó. Ezzel szemben a tény az, hogy a francia törvények előírják az automatikus vizsgálatot minden síbalesetet követően. Különösen azokban az esetekben, amikor a sportolókat nem kijelölt pályaszakaszon éri baleset.

Mivel Michael Schumacher fején kamera volt, és más is felvette, felvehette véletlenül a balesetet, egzakt módon videóval is alá lehet támasztani az eseményeket. A család és a hatóságok már látták ezt a felvételt.

A bild.de mindezek alapján arra következtet, lehetséges, hogy Schumacher család pert fontolgat. Állításukat arra is alapozzák, hogy információjuk szerint a síközpont üzemeltetője már felkérte Maurice Bodechert – a Francia Sí Szövetség ügyvédje volt 2010-ig – a sí- és büntetőjogi perek országos specialistáját. Alighanem fel akarnak készülni egy esetleges milliós perre.

A kérdés csak az, a baleset időpontjában volt-e megfelelő figyelmeztető jelzés a sziklás szakasz tetején.
Ha nem, az üzemeltető minden bizonnyal félreteheti az idei és a következő évek teljes nyereségét a kártérítésre…

Nincs változás

Michael Schumacher állapotáról hétfő reggelig nem adtak újabb hivatalos tájékoztatást az orvosai, akik – menedzserével, Sabine Kehmmel egyetemben – már többször hangsúlyozták, hogy csak akkor nyilatkoznak ismét, ha változás történik.

Délelőttönként mindig Schumacher családját tájékoztatják elsőként a beteg állapotáról.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik