Forma-1

Häkkinen: Schumacher egy igazi harcos

Michael Schumacher (Michael Schumacher)
Michael Schumacher (Michael Schumacher)

Az egykori rivális is aggódik a Forma-1 hétszeres világbajnokáért. Levelet küldött Michael Schumachernek és családjának.

Mika Häkkinen, a Forma-1 korábbi kétszeres világbajnokát is megrendítették a Michael Schumacher balesetéről szóló hírek. A németek hétszeres vb-győztesnek bő egy hete volt súlyos síbalesete, igen komoly fejsérüléseket szenvedett, jelenleg mesterséges kómában tartják. Az állapota kritikus, de stabil, hétfőre ígértek újabb tájékoztatást az orvosok.

„Teljesen sokkoltak a hírek, így írtam egy e-mailt Corinna Schumachernek és a családnak, amiben tudattam, hogy együtt érzek velük ezekben a szörnyű időkben. A legfontosabb az Michael családja. Békére és erőre van szükségük ehhez a harchoz” – mondta az egykori nagy rivális Häkkinen a német Bild magazinnak.

„Tegyél meg nekem valamit: most az egyszer ne akard legyőzni az órát. Ebben a versenyben nem a legjobb idő számít. Ne kapkodd el, használd ki az időd” – idézi a Telegraph a 45 esztendős finn levelét.


Michael Schumacher állapota kritikus, de stabil
Fotó: Europress

Mikka Häkkinennek is volt egy súlyos balesete, még az 1995-ös Ausztrál Nagydíjon. Akkor a falnak csapódott az időmérő első szakaszában és kórházban kellett ápolni. 1998 és 1999 bajnoka ugyanakkor szerencsés módon hamar felépült.

„Ez a legrosszabb dolog, ami történhet veled. Ráébreszt, hogy az élet múlandó. A legfontosabb, hogy kitartsunk és bízzunk az orvosokban. Az ember csak ül és arra vár, hogy történjen valami pozitívum, de sosem tudhatod, hogy mit hoz a következő reggel. Nem tehetünk semmit – és ez az igazi horror” – folytatta Häkkinen a Bildnek.

„Ő egy igazi harcos, aki addig nem adja fel, amíg meg nem nyeri a küzdelmet.”

A 45. életévét január 3-án betöltő Schumacher a hírek szerint felvette a saját balesetét egy, a fejvédőjére erősített kamerával. A hétvégén olyan cikkek is napvilágot láttak, mely szerint egy másik síelő mobiltelefonjával rögzítette a történteket, ráadásul állítása szerint Schumacher nem is haladt gyorsan, mint ahogyan azt korábban hitték.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik