Forma-1

Mercedes: Az optimizmus veszélyes

Nico rosberg és vivien (nico rosberg, vivien, nico rosberg barátnője)
Nico rosberg és vivien (nico rosberg, vivien, nico rosberg barátnője)

A Forma-1-ben szereplő német csapatnál egyelőre nem érzik úgy, hogy esélyesek lennének a világbajnoki címre.

Ahogyan Sebastian Vettel, úgy a Red Bull csapata is megállíthatatlan, zsinórban négy esztendő óta nyeri meg a konstruktőri világbajnoki címet az osztrák istálló. A 2013-as szezonban is köröket vert az együttes a riválisokra: míg a Red Bull 596 pontot szorgoskodott össze az idényben, addig a másodikként záró Mercedes 360-at, a harmadik Ferrari pedig 354-et. Sokan úgy számolnak, hogy a tavaly három futamgyőzelmet szerző Mercedes lehet a Red Bull legfőbb riválisa 2014-ben, ám Toto Wolff motorsport-igazgató óvatosságra int mindenkit:

„Hatalmas a várakozás a teljesítményünkkel kapcsolatban és ezt a helyén kell kezelnünk, mert világbajnoki címet nyerni nem könnyű. Futamot nyerni az egy teljesen más dolog. Kijelenthető lenne, hogy vb-esélyesek vagyunk? Egyértelműen nem” – idézi az Autosport Wolffot. „Az optimizmus mindig veszélyes. Célravezetőbb a pesszimista-optimista hozzáállás.”


Nico Rosberg (a képen) és Lewis Hamilton ütőképes párosnak tűnik
Fotó: MTI/EPA

A bokszutcában az a vélekedés, hogy a Mercedes vághat neki a legjobb motorral a 2014-es, új erőforrásokkal rajtoló szezonnak, de Wolff szerint ez csak spekuláció, majd az első versenyeken lehet erre választ kapni. Hozzátette, hogy a Ferrarinál és a Renault-nál is értelmes emberek dolgoznak, így ő egy kiegyenlített idényre számít.

Ahogy azt már megszokhattuk, idén is Ausztráliában lesz a szezonnyitó, első ízben március 16-án, Melbourne-ben bőgnek fel a motorok.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik