Forma-1

Kilenc napig volt kómában Schumacher édesanyja

Elisabeth Schumacher (elisabeth schumacher, michale schumacher, ralf schumacher, )
Elisabeth Schumacher (elisabeth schumacher, michale schumacher, ralf schumacher, )

Szomorú párhuzamra emlékeztet a német sajtó. 2003 áprilisában Elisabeth Shumachert, a hétszeres világbajnok édesanyját is mesterséges kómában tartották az orvosok mielőtt szervezete feladta a küzdelmet. Bízunk benne, hogy Michaelé nem fogja.

Michael Schumacher édesanyja, Elisabeth Schumacher szervezete otthonában, Kerpenben omlott össze és esett kómába 2003 április 11-én. Az University Hospital of Cologne-ba szállították, ahol agyvérzést állapítottak meg. Az akkor 55 éves asszonyon azonnal életmentő műtétet hajtottak végre. A versenyző édesanyját kilenc napig tartották mesterséges kómában, mielőtt szervezete feladta a küzdelmet.


Ralf, Elisabeth és Michael Schumacher
Fotó: Getty/Marcus Brandt

Schumacher édesanyja a 2003-as Brazil Nagydíj hétvégéje után omlott össze. Ekkor mindkét fia versenyzett. Április 11-én már San Marinoi futamra készültek. Április 19-én, anyjuk halála előtti szombaton Michael éppen Ralfot megelőzve nyerte meg az időmérőt, majd a két fiú privát gépre szállt és feleségükkel utaztak a kölni klinikára.

“Borzasztó helyzet ez számunkra. Michael és én…,  a gondolataink csak édesanyánk körül kavarognak” – nyilatkozta Ralf a Bild am Sonntagnak, majd késő este mindketten visszatértek Imolába, hogy felkészüljenek a másnapi versenyre.

A Stern akkori beszámolója szerint Ralf Schumacher vasárnap reggel sötétkék farmerben és egy fekete pólóban jelent meg a pályán. Michael Ferrarijával megnyerte a San Marino-i Nagydíjat, Ralf a Williams-BMW-t negyedik helyen vezette célba.

Egyikőjük sem vett részt a versenyt megelőző hagyományos felvezető parádén és a versenyt követően azonnal hazarepültek.

A korábbi hétszeres világbajnokot vasárnap érte síbalesetet Méribelnél, az Alpokban. A grenoble-i klinikán azonnal megműtötték, majd kedden egy második műtétet is végrehajtottak rajta, azóta stabil az állapota. A testét folyamatosan hűtik, 34 fokon tartják. Azt, hogy az orvosok a szerdára tervezett sajtótájékoztatót is lemondták jó hírnek tekintik a szakértők. Idegsebészek szerint nem lehet pontosan megmondani, meddig marad kómában a sportoló. A Blikk információja szerint a nemzetközi hírű baleseti idegsebészünk Dr. Csókay András is felajánlotta segítségét.

Schumacher január3-án, pénteken ünnepli 45. születésnapját. Hetekbe is telhet, mire felébred. Egy olyan baleset után, mely bárkivel megtörténhet.

Olvasói sztorik