Forma-1

Új információk Schumacher balesetéről

A német Bild egyre több részletet derít ki Michael Schumacher vasárnapi síbalesetéről. Egyre pontosabban rajzolódik ki, mi is történt valójában.

A bild.de tudni véli, hogy Michael Schumacher vasárnapi síbalesetete alkalmával egy közeli barátja kislányához sietett, mert az elesett. Schumacher gyorsan elindult segíteni, és eközben hagyta el a kijelölt pályát. Az egyelőre nem tisztázott, hogy látta-e az erről szóló figyelmeztetéseket. A BILD felkért egy profi síelőt, hogy fejkamerával síelje be ugyanazt az útvonalat, amelyet a Forma-1-es világbajnok is végigjárt. A felvételeken 3:10-től lehet látni a helyszínt.

Azt is állítják, hogy a baleset a korábban feltételezettnél negyed órával korábban, 10.50 és 11 között történt. A sziklák azért nem látszottak, mert a környéken vasárnapra virradóra havazott, mindent friss hó takart. A lassan síelő Schumacher léce az egyik sziklán akadt fenn, majd a testével tehetetlenül előrebukva csapódott a feje egy másik kőnek. A kötése nem oldott le. Ahogy Sabine Kehm, Schumacher szóvivője fogalmazott, az egész baleset sorozatos pechek összességéből adódott.

Az orvosok által tartott keddi sajtótájékoztatón hangzott el, Schumacher a feje jobb oldalával csapódott a sziklának. A helyszínen tartózkodó barátai rögtön látták, hogy komoly lehet a baj. Percekkel az esés után Schumacher még valóban beszélt, de zavart volt. A Bilden fotógaléria is látható a helyszínről – a Sun képén látszik is szerzett az ápolás alatt álló Schumacherről, a háttérben ott áll a helikopter.

A Bild úgy tudja, Schumacher állapota már a helikopterben válságosra fordult. A sportoló elvesztette az eszméletét, és a légzése is leállt. A helikopternek félúton le kellett szállnia, Schumachert intubálták, és már a szállítás alatt mesterségesen lélegeztették. Ez alapján gyorsan megszülethetett a döntés, hogy a grenoble-i klinikára szállítják tovább az életveszélyben lévő Schumachert. 12.40-kor landoltak vele a kórháznál, ahol azóta is küzdenek az életéért.

A baleset óta kedden egy második műtétet is végrehajtottak Schumacheren, akinek azóta stabil az állapota. Azt, hogy az orvosok a szerdára tervezett sajtótájékoztatót is lemondták jó hírnek tekintik a szakértők.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik