Forma-1

Bárkivel megeshet, ami Schumacherrel történt

Michael Schumacher (Michael Schumacher)
Michael Schumacher (Michael Schumacher)

Fatális véletlenek sorozata vezetett a Forma-1-es pilóta balesetéhez - mondta a Hír24-nek a Magyar Síszövetség kapitánya.

Nem változott szerda óta Michael Schumacher állapota. A hétszeres Forma-1-es világbajnok egy nappal a születésnapja előtt továbbra is stabil, de kritikus állapotban van. Közben új részletek derültek ki a balesetről: a német Bild megtudta, hogy Schumacher egyik barátjának a kislányán segített, mielőtt letért a pályáról és elesett a mélyhóban.

Azt mondják, nem tudni, hogy látta-e a pálya határát jelző zászlókat, de a sziklákat a friss hó miatt nem.

A Hír24 vendége volt Kovács Barnabás, a Magyar Síszövetség kapitánya. A szakember szerint biztos, hogy Schumacher nem haladt túl gyorsan, amikor elbukott, puha sisakja viszont nem védte jól a halántékát, ezért sérülhetett meg ilyen súlyosan. Összességében azonban fatális véletlenek sorozata vezetett a szerencsétlenséghez.

A baleset óta kedden egy második műtétet is végrehajtottak Schumacheren, akinek azóta stabil az állapota. Azt, hogy az orvosok a szerdára tervezett sajtótájékoztatót is lemondták  jó hírnek tekintik a szakértők. Idegsebészek szerint nem lehet pontosan megmondani, meddig marad kómában a sportoló. Hetekbe is telhet, mire felébred.

Tartsanak velünk minden este 7-től a STORY4-en!
Olvasói sztorik