Forma-1

“Schumacher könyörtelen versenyző és igazi családapa”

Michael Schumacher (michael schumacher, )
Michael Schumacher (michael schumacher, )

Az életéért küzdő Forma-1-es bajnokot egyik legádázabb riválisa méltatja.

Ahogy arról a Hír24-en is beszámoltunk, nem javul a vasárnap súlyos síbalesetet szenvedett hétszeres Forma-1-es világbajnok állapota. Még mindig mesterséges kómában tartják, túlélési esélyeiről nem nyilatkoznak az orvosok.

Nem túlzás azt állítani, hogy most az egész világ szurkol Schumachernek. Németországból és a világ több más országából is politikusok, neves közéleti személyiségek és sportolók egymás után fejezték ki azt a reményt, hogy a világhírű versenyző felépül.

Egyik legnagyobb korábbi riválisa, a skót David Coulthard írt egy hosszabb írást Schumiról a brit Daily Telegraph hasábjain. A volt pilóta tiszteletről, Schumacher emberi oldaláról és arról az elismerésről ír, amivel szerinte adós a világ a hétszeres bajnoknak.

Megkésett elismerés

A sportvilágból és azon túl is kifejezett együttérzés és aggodalom Schumacher rég megkésett elismerését jelenti – kezdi írását Coulthard, majd így folytatja: „remélem, és azért imádkozom, hogy talpra áll, és látja majd, milyen szép dolgokat mondtak róla”. Szerinte Michael soha nem kapta meg igazán azt a dicséretet és elismerést, ami a teljesítménye után kijárt volna neki. Sokan a „könyörtelenül hatékony, ultraagresszív” németet látták benne – igaz, adott is erre alapot.

Coulthard felidézte azt az esetet, amikor 1998-ban, a belga futamon összeütköztek, majd Schumacher a boxban odarohant hozzá, és azt kiabálta neki: „Meg akartál ölni?!”

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik