Forma-1

Javult Schumacher állapota

A világhírű sportoló agyában a nyomás stabilizálódott, újra megoperálták. Az orvosok továbbra is kómában tartják, és még mindig küzd az életéért.

Javulás állt be Shumacher állapotában tegnap este, az agyában a nyomás stabilizálódott – mondták Schumacher orvosai a grenoble-i kórházban. A javulásnak köszönhetően újra meg is operálták Schumachert. Az operáció két órán át tartott.

A ma délelőtti sajtótájékoztatón elhangzott, hogy egy vérrögöt „evakuáltak” a sportoló agyában, ami csökkentette a nyomást, de még mindig súlyos állapotban van.

Nyertünk még egy kis időt  – mondták az orvosok, és hozzátették, egyelőre nem ébresztik fel a kómából. Hangsúlyozták: Schumacher állapota stabilizálódott, de továbbra is óráról-órára figyelik, és nem bocsátkoznak jóslásba azt illetően, milyen kilátásai vannak, de “jobb a helyzet, mint tegnap”.

Sisak nélkül most nem élne

Michael Schumacher vasárnap szenvedett síbalesetet a francia Alpokban. A pénteken 45 éves Schumacher a francia média szerint 14 éves fiával volt, menedzsere azonban csak annyit közölt, hogy nem volt egyedül. Vasárnap 11 óra körül két kijelölt sípálya között siklott le, amikor nagy sebességgel bukott, és feje egy sziklának csapódott.

A Bild című napilap – mely fotót tett közzé a beleset helyszínéről – legfrissebb számában arról írt, hogy Schumacher bukósisakja az ütés erejétől kettétörött. Az orvosi stáb szerint sisak nélkül valószínűleg nem élte volna túl a balesetet.

Németországból és a világ több más országából politikusok, neves közéleti személyiségek és sportolók egymás után fejezték ki azt a reményt, hogy a világhírű versenyző felépül a balesetből.

“Nem tudjuk megmondani, mi lesz Schumacherrel”

A Hír24-nek hétfő este nyilatkozó professzor szerint az elkövetkezendő két-három nap dönti majd el, hogy mi lesz a folytatás.

Olvasói sztorik