Forma-1

“Nem tudjuk megmondani, mi lesz Schumacherrel”

Michael Schumacher (michael schumacher, )
Michael Schumacher (michael schumacher, )

Kritikus a hétszeres világbajnok állapota. A Hír24-nek nyilatkozó professzor szerint azelkövetkezendő két-három nap dönti majd el, hogy mi lesz a folytatás.

Michael Schumacher az életéért küzd – ezt maguk az orvosok nyilatkozták, akik egy francia klinikán kezelik, miután síeléskor, valószínűleg óriási sebességgel, fejjel nekicsapódott egy sziklának. Mesterséges kómában tartják, de azt nem mondták meg, hogy az agyának mely része és mennyire sérült meg. Arról, hogy milyen ellátást kapjon, óráról órára döntenek.

Schumacher állítólag a fiával együtt síelt, de nem kijelölt terepen, amikor felbukott. Ha nem lett volna rajta bukósisak, valószínűleg azonnal meghal. Amikor bevitték a helyi kórházba, állítólag még magánál volt, ám hirtelen rosszabbodott az állapota, kómába esett, ezért kellett átvinni a grenoble-i klinikára, ahol az egész családja és rajongók tömege szurkol érte.

A sportoló orvosai szerint két dolog ad okot a bizakodásra. Egyrészt Schumachernek kivételesen erős a szervezete, másrészt szerencsére azonnali szakszerű segítséget kapott.

A Hír24 hétfő esti adásának vendége volt Csókay András professzor, a Honvédkórház Idegsebészeti osztályának vezetője. A szakembert Péterfi Judit arról kérdezte, milyen esélyei lehetnek Schumachernek a túlélésre. A professzor szerint pillanatnyilag ezt lehetetlen pontosan megmondani. Az elkövetkezendő két-három nap dönti majd el, hogy mi lesz a folytatás.

A kórház legfrissebb tájékoztatása szerint legközelebb kedd délelőtt lesz hivatalos sajtókonferencia Schumacher állapotáról.

Tartsanak velünk minden este 7-től a STORY4-en!
Olvasói sztorik