Forma-1

Vettelt féltik a Ferraritól

Bernie Ecclestone (bernie ecclestone)
Bernie Ecclestone (bernie ecclestone)

Sebastian Vettel mára szinte kétségbevonhatatlanul a Forma-1-es mezőny legjobb pilótája lett, de épp ezért talán érdemes lenne elkerülnie a Ferrarit, véli az F1 uraként ismert Bernie Ecclestone.

Az idén sorozatban negyedik világbajnoki címét begyűjtő Sebastian Vettel csütörtökön újabb év végi díjat zsebelhetett be, ezúttal a lengyel PAP hírügynökség által 56. éve megtartott nemzetközi hírügynökségi szavazáson lett az év legjobb sportolója, jócskán megelőzve a teniszező Rafael Nadalt.

A német pilóta az elmúlt öt évben sikert sikerre halmozott, egyre kevesebben vannak, akik szerint csakis a sztármérnök Adrian Newey által tervezett autóknak köszönheti az eredményeit.

“Vettel dominanciája a tehetségéből fakad, ez nem kérdés” – szögezte le a napokban épp Felipe Massa. “Kiemelkedő versenyző, megérdemelten érte el a sikereit. Sokan azt mondják, hogy csak azért nyer, mert övé a legjobb autó. Valóban az övé a legjobb autó, a elképesztő munkát is végzett vele, és ha ezután is versenyképes autója lesz, akkor még többet nyer majd” – idézte a brazil Totalrace a nyolc ferraris év után 2014-ben a Williamsnél induló veteránt.

Nagy kérdés azonban, hol, melyik csapatnál lesz versenyképes autója Vettelnek a jövőben. Egyesek szerint előbb-utóbb beleunhat a Red Bull-os tarolásba, sőt, talán át is kellene szerződnie ahhoz, hogy végleg a legendák között lehessen emlegetni. A 26 éves németet hosszú évek óta kötik a Ferrarihoz, régebben az F1 uraként ismert Bernie Ecclestone is azért lobbizott, hogy Vettel a vörös autóba kerüljön. Ma már másképp látja.

“Fiatal még, nem fog örökké a mai csapatánál maradni. Az a gond, hogy minden versenyző szeretné a Ferrarinál lezárni a pályafutását, ez pedig nem jó. Szerintem olyan csapathoz kellene átigazolnia, amellyel további bajnoki címeket nyerhet, ez pedig nem feltétlenül a Ferrari” – utalt a maranellóiak lassan hagyományossá váló üldözői szerepére az olasz La Gazzetta dello Sportnak nyilatkozva.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik