Forma-1

F1 csapattulajdonos lennél? Jelentkezz itt!

A HRT csapat nem vett részt a 2013-as Forma-1-es idényben, így csak 11 istálló állt rajthoz idén. Egy hely üresen maradt. A Nemzetközi Automobil Szövetség most hirdetésben keresi az új partnert.

Az ember azt gondolná, hogy az F1, mint a legnézettebb, legnagyobb pénzt megmozgató autósport, befektetők tucatjait mozgatja meg, sorban állnak a jelentkezők, hogy gyári, vagy saját márkás istállót hozhassanak létre. Oszt nem.

A HRT tavaly év végi kiesése óta egy hely üresen tátong. Ráadásul az is folyamatos szóbeszéd tárgyát képezi, hogy a kis istállók közül a Sauber, a Lotus és a Marussia is rendre likviditási problémákkal küzd.

Nincs mit tenni, a Nemzetközi Automobil Szövetségnek (FIA) valamit ki kell találnia. Hát kitalálták. Hirdetést adtak fel a saját honlapjukon.

Ebben a sportbizniszben elég furcsa módja a csapatkeresésnek az, amit a FIA választott
Forrás: fia.com

“A FIA úgy határozott, hogy pályázatot indít a 2015-2020-as idényekre egy új Forma-1-es csapat kiválasztására.  A bajnokság hosszú távú érdekei határozzák meg, hogy melyik jelentkezőre esik a választás. A pontos részletekért, határidőkért, feltételekért, stb. a FIA titkárságánál kell formális beadványban érdeklődni 2014 január 3-a, délután öt óráig”.

Vastagabb pénztárcájú, vállalkozó kedvű F1 szerető urak és hölgyek: az itt olvasható iránymutatások szerint lehet jelentkezni!!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik