Forma-1

Texasi leszámolás: a Forma-1 a NASCAR ellen

Forma-1 (forma-1, hungaroring, mogyoród, )
Forma-1 (forma-1, hungaroring, mogyoród, )

A texasi NASCAR-futamok szervezője szerint ostobaság volt a 2014-es austini Forma-1-es Amerikai Nagydíjat a hazai széria ottani versenyhétvégéjére ütemezni.

A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) szerdán hozta nyilvánosságra a Forma-1 2014-es versenynaptárát, amelyben az austini Amerikai Nagydíj november 2-ai dátummal szerepel.

Az amerikai autóversenyzés csúcsszériája, a NASCAR is Texasban jár majd ugyanakkor, Fort Worthben lesz futam. A Texas Motor Speedway elnöke, Eddie Gossage szerint az F1 hibát követ el azzal, hogy a NASCAR-ral próbál versenyezni.

“Ez ostoba lépés a Forma-1 részéről. A két texasi NASCAR-futam az állam két legnagyobb látogatottságú sportrendezvénye. Nem okos dolog ezzel versenybe szállni. Bármit is kommunikáljanak kifelé, biztos vagyok benne, hogy az austini szervezők a hajukat tépik (az FIA időzítése miatt). Nekik nincs beleszólásuk a naptárba” – idézte az ESPN Gossage-t.

Fotó: DPPI

Az F1-nek otthont adó Circuit of the Americas (COTA) főnöke, Bobby Epstein nem ért egyet, szerinte a két versenyszéria közönsége nem nagyon fedi egymást.

“Mivel nagyon sok NASCAR-forduló van egy évben, elkerülhetetlen, hogy néha ütközzön egy COTA-s rendezvény valamelyikkel, jövőre épp ez történik majd. Azonban nem sok hasonlóság van egy NASCAR-verseny és a Forma-1-es Amerikai Nagydíj között. Mi egy olyan nagyszerű lehetőségként tekintünk a futamunkra, amely a világ minden tájáról Texasba vonzza a szurkolókat, és amelynek keretében Austin első osztályú verseny- és szórakozási helyszínként jelenik meg” – szúrt oda a közismerten inkább alacsonyabb társadalmi státuszú, főképp a déli államokból verbuválódó szurkolói táborral rendelkező NASCAR-nak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik