Forma-1

Webber nélkül sehol sem lenne a Red Bull?

vettel webber (mark webber, sebastian vettel, red bull, )
vettel webber (mark webber, sebastian vettel, red bull, )

Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke szerint Mark Webber nyugodtan maradhatott volna a Forma-1-ben, mert képes lett volna továbbra is magas szinten teljesíteni.

Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke szerint Mark Webber nyugodtan maradhatott volna a Forma-1-ben, mert képes lett volna továbbra is magas szinten teljesíteni. Az ausztrál pilóta hónapokkal ezelőtt bejelentette, hogy az év végén kiszáll az F1-ből, és a Porsche Le Mans-programjában folytatja pályafutását.

“Ha úgy döntött volna, hogy folytatja, lett volna helye” – mondta Horner. “Még mindig elképesztően magas szinten teljesít. Az egyetlen probléma, hogy Mark már kiábrándult az F1-ből, és új kihívást keresett magának. Izgatott az új lehetőség miatt, és az időzítés tulajdonképpen nem rossz.”

Horner szerint Webber egyértelműen alulértékelt versenyző, mert mindenki csak Sebastian Vettelhez hasonlítja. “A probléma gyökere az, hogy az emberek azt sem ismerik fel, Sebastian mennyire jó. Hétről hétre ellene versenyezni hihetetlenül nehéz, és valószínűleg Markban is kicsit később áll majd össze, milyen jó ellenféltől kapott ki. A saját teljesítményét pedig ennek tükrében kell értékelnie.”

“Mark nagyon jó versenyző, az egykörös tempója sokáig legendás volt. Sok fantasztikus verseny áll mögötte, tulajdonképpen balszerencsés, hogy Sebastiannal összeakadt. Nélküle egész biztosan világbajnok lehetett volna.”

“Mark fontos szerepet játszott a csapaton belül, elévülhetetlen érdemei vannak az autó fejlesztésében, és a konstruktőri versenyben szerzett pontjai is nagyon fontosak voltak. Nélküle nem lettünk volna négyszeres világbajnokok, kulcsszerepet játszott.”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik