Forma-1

Hülkenberg erős csapattársat akar

nico-hulkenberg(210x140)(2).jpg (nico hülkenberg, sauber, )
nico-hulkenberg(210x140)(2).jpg (nico hülkenberg, sauber, )

Kedden jelentették be, hogy Nico Hülkenberg egy sauberes szezon után 2014-ben visszatér a Force Indiához. A csapattársról még nem tudni.

Kedden jelentették be, hogy Nico Hülkenberg egy sauberes szezon után 2014-ben visszatér a Force Indiához, de a csapattársról még nem tudni. Legfőbb esélyesnek a McLarentől ejtett Sergio Perez tűnik, de talán még Adrian Sutil megtartása sem kizárt, igaz, őt épp Hülkenberg megüresedett helyével hozták hírbe a Saubernél.

A jövendő csapattársról így nyilatkozott Hülkenberg a Sky Sportsnak:

“Hogy őszinte legyek, nekem nem sokat számít, hogy ki lesz az. A lényeg, hogy erős legyen, olyan pilóta, akivel komoly ellenfelek lehetünk egymás számára, hogy egymást hajtva juttassuk előre a csapatot. Tudom, hogy több név is kering a sajtóban, de a dolog nem rajtam múlik, a tulajdonosok és a csapatvezetés döntése lesz. Biztos vagyok benne, hogy nem kell már sokáig várni rá” – mondta a Force Indiánál 2011-ben tesztelőként, 2012-ben versenyzőként dolgozó német.

Hülkenberg sauberes távozása már hivatalos, de úgy tűnik, idei csapattársa, az újonc Esteban Gutierrez is átigazolásra készül. A svájci csapatnál az orosz befektetők szeretnék a fiatal Szergej Szirotkint versenyzőként látni jövőre, mellé pedig egy tapasztaltabb pilóta kellene, ezért lehet a befutó Sutil.

A mexikói szponzori háttérrel rendelkező Gutierrez pillanatnyilag keresi a lehetőségeket, a svájci Blick és a Neue Zürcher Zeitung is arról ír, hogy a fiatal versenyző a Caterhamnél járt a héten, az angol kiscsapatnál lehet esélyes.

“Majd meglátjuk, mi lesz. Természetesen több lehetőséget is megvizsgálunk, persze legszívesebben maradnék a Saubernél, mert hosszú ideje jó a munkakapcsolatunk” – mondta pár hete a hinwili alakulattal 2010 óta kapcsolatban lévő Gutierrez.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik