Forma-1

Az F1-es autók rondák lesznek – Newey szerint ez baj

adrian newey (adrian newey, )
adrian newey (adrian newey, )

Adrian Newey, a Red Bull technikai igazgatója szerint a Nemzetközi Automobil Szövetségnek az esztétikára is gondolnia kellene, amikor új szabályokat alkot.

Adrian Newey, a Red Bull technikai igazgatója szerint a Nemzetközi Automobil Szövetségnek (FIA) az esztétikára is gondolnia kellene, amikor új szabályokat alkot. Jövőre nagy szabályváltozás jön az F1-ben, és ugyan már a lépcsős orrok is sokaknál kiverték a biztosítékot, jövőre még nagyobb lehet a hőzöngés. A csapatok ugyanis maguk sem titkolják, hogy a 2014-es autók rondák lesznek.

“A szabályok határozzák meg az autó megjelenését” – mondta Newey. “Ideális esetben egy autó nemcsak gyors, hanem stílusos megjelenésű is. Ha csak egyet lehet választani, akkor természetesen mindenki gyors autót készít inkább, én azonban örülnék, ha végre az esztétikára is gondolnának a szabályok megalkotásánál.”

Newey szerint nagyok lesznek az aerodinamikai változások, de nem akkorák, mint 2009-ben. “Van rá esély, hogy az egyik csapat olyan autóval áll elő, amely jobb, mint az ellenfeleké, de az egész felett ott lesznek az új motorok. És az egyelőre rejtély, hogy akármelyik gyártó képes lesz-e a többi fölé kerekedni.”

“Egyelőre mindenki csak találgatja, hogy kinél lesz a jó kasztni és jó motor ideális kombinációja, de ez csak még izgalmasabbá teszi a 2014-es készülődést.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik