Forma-1

A Ferrari elnöke elvesztette a türelmét

Luca di Montezemolo (luca di montezemolo, )
Luca di Montezemolo (luca di montezemolo, )

Luca di Montezemolo  kifakadt, miután Fernando Alonsonak idén sem sikerült világbajnoki címet nyernie, a csapat pedig csak a harmadik helyen zárt a konstruktőrök pontversenyében.

“Annyiszor szalasztottuk már el a sikert egy hajszállal, hogy most már mindenképp nyernünk kell – jelentette ki egy televíziós interjúban a 66 éves elnök. – Az idei évet jobb lesz elfelejtenünk, csalódás volt az egész.

A Renault-val 2005-ben és 2006-ban is vb-t nyert Alonso jelentős hátránnyal lett második az összetettben az immár négyszeres világbajnok Sebastian Vettel, a Red Bull 26 éves német pilótája mögött, a Ferrari istálló pedig a szezon hajrájában nem tudta megtartani a második pozíciót a Mercedesszel szemben a csapatok versenyében.
Montezemolo szerint a gyenge teljesítmény legfőbb oka az volt, hogy a gárda képtelen volt az idény második felére továbbfejleszteni az autót.

“Mindenünk megvan, ami a győzelemhez kell, mégsem sikerül elérnünk a kívánt eredményeket – mondta az elnök. – Jövőre olyan autót akarok adni Fernandónak, amely még a Red Bullnál is jobb. Tudom, hogy képesek vagyunk erre, a csapatnál mindenki pontosan tudja, mi kell ehhez.”

Montezemolo leszögezte, hogy Alonso a legjobb pilóta, akivel valaha is találkozott, a finn Kimi Räikkönent pedig azért hívták vissza a Ferrarihoz, hogy segítse a spanyol munkáját.

Räikkönent a tapasztalata és az elmúlt két évben mutatott teljesítménye miatt szerződtettük” – jelentette ki az elnök. A 34 éves finn 2007-ben a Ferrai eddigi utolsó egyéni vb-címét nyerte, majd 2009 végén ralira váltott, 2012-ben pedig a Lotus színeiben tért vissza az F1-be.

Montezemolo azokkal a pletykákkal kapcsolatban is állást foglalt, melyek szerint a Ferrari Vettel későbbi leigazolásán is gondolkodik: “Ki tudja, mit hoz a jövő? Egyelőre azonban nincs probléma a pilótáinkkal.”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik