Forma-1

Alonso még beszólt Vettelnek

Fernando Alonso (fernando alonso, )
Fernando Alonso (fernando alonso, )

Fernando Alonso a téli szünet előtt amolyan búcsúajándékként még odaszúrt Sebastian Vettelnek, a spanyol újra megkérdőjelezte a négy bajnoki cím értékét.

Fernando Alonsónak 2013-ban megint nem sikerült újabb bajnoki címet szereznie a még 2005-2006-ban a Renault-val begyűjtött kettő mellé, 2010 és 2012 után újra csak második lett Sebastian Vettel mögött.

A szezonzáró Brazil Nagydíj után arról beszélt, hogy az elmúlt évek “kudarcai” ellenére még hisz benne, hogy valamikor újra a csúcsra ér.

“Igen, egy kicsit el vagyok keseredve, de továbbra is hiszem, hogy még jó néhány év áll előttem, hogy újabb címeket szerezzek, amelyekről 2010-ben vagy 2012-ben épp lemaradtam. Egyértelmű példák arra, hogy sikerülhet. Továbbra is úgy gondolom, hogy mire visszavonulok, kettőnél több bajnoki címem lesz. Hogy mennyi, azt nem tudom, de kettőnél több” – idézte a BBC.

“Szomorú lenne, ha végül nem sikerülne, hiszen annyi lehetőségem volt – persze szerintem még lesz is néhány, és nem hagyom majd veszni őket.”

Míg Alonso hét éve két bajnoki címmel áll, Vettel az utóbbi négy évben sorozatban négyszer győzött. A pszichológiai hadviseléséről ismert ferraris spanyol a szezonzáró után is odaszúrt ezzel kapcsolatban, megint azt sugallta, hogy a német az autónak köszönhetően ilyen sikeres, és nagyon visszaüt majd a négy bajnoki cím, ha valamikor nem lesz elég erős járgánya.

“Majd az idő megmutatja, hogy igazi legenda-e ő is. Még jó néhány év áll előtte. Még csak 26 éves, és ha valamikor neki is olyan autója lesz, mint a többieknek, akkor megszerezheti a legendáknak járó elismerést. Amikor neki is csak olyan autója lesz, mint a többieknek, és 4-5. helyeken ér be, akkor visszaüt majd a négy cím, ugyanis az emberek még negatívabban tekintenek majd a négy bajnokságra, mint most. Izgalmas idők várnak még Sebastianra.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik