Forma-1

Webber ne várjon ajándékot Vetteltől!

Mark Webber (mark webber, )
Mark Webber (mark webber, )

Mark Webber az utolsó Forma-1-es futamán indul a hétvégén, de a csapatfőnök szerint keményen meg kell majd dolgoznia érte, ha győzelemmel szeretne búcsúzni. Vettel nem lesz előzékeny.

A szezon végén Mark Webber 12 év után elhagyja a Forma-1-et, a 37 éves ausztrál jövőre már a Porsche Le Mans-projektjének pilótája lesz.

A veterán előtt már csak egy F1-es futam áll, a hétvégi Brazil Nagydíj, amelyen nagyon jól jönne számára egy győzelem, hiszen amióta a Red Bull élcsapatnak számít, Webber minden évben nyert legalább egy futamot.

Vettel korábbi domináns évében, 2011-ben ez pont a szezonzárón sikerült neki, az akkor kétszeres bajnok műszaki hiba miatt(?) elengedte. A Red Bull főnöke idén nem számít ilyesmire.

“Jó lenne látni, hogy győz az utolsó futamán, szép búcsú lenne, de Sebastian is hajtani fog a rekordra” – mondta Christian Horner arra utalva, hogy sorozatban kilenc győzelmével abszolút rekorderré válna az F1-ben, valamint idei 13. sikerével beállítaná Michael Schumacher 2004-es eredményét.

“Szóval szokás szerint nyílt küzdelem lesz majd, és Mark amúgy sem szeretne ajándékba kapni egy győzelmet” – vélte a főnök, bár azt sem lehet kizárni, hogy Webber Malajzia miatt úgy érzi, Vettel még “jön neki eggyel”.

Ugyan a Red Bull már az Indiai Nagydíjon bezsebelte mindkét címet, Horner azt mondja, a motivációjuk nem csökkent és az utolsó versenyen is vannak még elérendő céljaik.

“Elég csak a csapattagjaink szemébe nézni, hogy lássuk, most is megvan a motiváció. Bár már Indiában megnyertük a címeket, azóta is ugyanúgy hajtunk – és ahogy már korábban is mondtam, egészen az interlagosi kockás zászlóig így is teszünk.”

“A cél most az, hogy Markot az egyéni bajnokság 3. helyére juttassuk és hogy elegánsan zárjuk le az évet. Mindannyian ugyanolyan motiváltak vagyunk, mint eddig.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik