Forma-1

Hülkenberg leszerződött?

nico hülkenberg (nico hülkenberg, )
nico hülkenberg (nico hülkenberg, )

Svájci sajtóértesülés szerint Nico Hülkenberg jövője rendeződött, a német pilóta a Force Indiához tér vissza a 2014-ben.

A svájci Blick veterán F1-es szakírója, Roger Benoit úgy tudja, hogy Nico Hülkenberg jövője tisztázódott, a német pilóta elhagyja a Saubert és 2014-ben visszatér a Force Indiához, ahol 2011-ben tesztpilótaként, tavaly pedig versenyzőként szerepelt.

Benoit értesülése szerint a Force India rendezi a még 2012-ben elmaradt fizetés kérdését, 2014-re pedig 1,9 milliós bért ad a német pilótának, akinek rögtön előleget is utalnak.

Bár Hülkenberg régóta a Lotus első számú kiszemeltje volt, az enstone-i csapat nem tudott lépni, ugyanis nyár óta pénz helyett csak ígéreteket kapnak a 35 százalékos résztulajdonosként beszállni kívánó Quantum Motorsportstól.

A Quantum-ügy Hülkenberg figyelmét sem kerülte el: “Olyan régóta húzódik, hogy hitelét veszti már. Újra és újra csak halasztódik, az ember lassan le is mond róla” – mondta nemrég.

Hétfőn a Lotus főnöke, Eric Boullier is elismerte, hogy a lassú ügymenet miatt valószínűleg le kell mondaniuk Hülkenbergről:

“Szeretne hozzánk jönni, és mi is szeretnénk őt szerződtetni. Azt hiszem, Grosjeannal együtt a mezőny egyik legjobb párosát alkotnák, a tetejébe viszonylag olcsón, már ha szabad ilyet mondanom. De megértem a helyzetét, hiszen volt már rossz tapasztalata, amikor a Williams ejtette, és nem akar még egyszer ülés nélkül maradni. Szóval nem hibáztathatom, ha a késlekedésünk miatt végül máshova szerződik” – nyilatkozta hétfőn az Autosportnak.

Ha igaz a Force Indiá-s hír, akkor Pastor Maldonado lotusos igazolása lehet a következő lépés, a szponzori tízmilliókkal rendelkező venezuelai az enstone-iak második számú jelöltje.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik