Forma-1

Maldonado boldog, hogy leléphet

williams f1 2011, maldonado (williams f1 2011)
williams f1 2011, maldonado (williams f1 2011)

Pastor Maldonado azt mondja, ő maga akart távozni a Williamstől, örül, hogy az év végén szabadulhat a grove-i alakulattól.

A Williams-csapat hétfőn jelentette be, hogy 2014-ben Valtteri Bottas mellé Felipe Massát ülteti, azaz távozik Pastor Maldonado, és vele együtt szponzora, a PDVSA is.

Bár a Williamsnél 2011-ben bemutatkozott venezuelai pilóta még idén nyáron is arról beszélt, hogy mennyire megfelelő számára a grove-i alakulat, és hogy egy napon velük akar a csúcsra érni, Austinban tegnap azt nyilatkozta, hogy cseppet sem bánja a távozást.

“Nagyon boldog vagyok. Már jó néhány hónapja tárgyaltam a csapattal arról, hogy távozni akarok. Ez van. Elégedett vagyok. Az én döntésem volt. Szingapúrban hoztam meg a döntést, nagyjából 100 százalékban rajtam múlott.”

“Azt hiszem, én többet adtam a csapatnak, mint ők nekem” – boncolgatta az okokat. “Tavaly hoztam egy győzelmet, egy nagyon szép eredményt, és még idén is voltak egész jó futamok, de ennyi nem elég. Én ennél többre vágyom, többet várok a Forma-1-től.”


Pastor Maldonado 56 futamon állt eddig rajthoz, összesen 47 pontot gyűjtött
Fotó: DPPI

A Williams – Maldonado hungaroringi szereplésének köszönhetően – idén mindössze egyetlen pontot gyűjtött, a versenyképtelenség pedig rányomta a bélyegét a versenyző és a csapat kapcsolatára.

“Idén talán jobban átláttam a dolgokat, mint tavaly. Nyilván kemény év volt ez az egész csapat számára, én pedig azért döntöttem így, mert nem éreztem jól magam itt. Valami másra vágytam, és a karrierem egy fontos szakaszához értem. Nehéz, de nagyszerű döntés volt.”

Maldonado most a PDVSA tízmilliós szponzori csomagjával új helyet keres, a fő cél a Lotus. Ha az enstone-iak nem tudnak megegyezni a továbbra is csak ígérgető új befektetővel, a Quantum Motorsportsszal, akkor a venezuelai lesz a befutó. A versenyző azt mondta, egyelőre még nem világos a helyzete – úgy tudni, a Sauberrel és a Force Indiával is tárgyal.

“Igen, valóban tárgyalunk a Lotusszal, de van még néhány más lehetőségem is. Talán én már tudom is, hogy mit szeretnék. Dolgozunk rajta, bízom benne, hogy hamarosan megszületik a döntés és világossá válik a jövő évi irány.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik