Forma-1

Egy autóban Sennával

Még mindig elképesztő, amit minden idők legjobb Forma-1-es pilótája művelt egy autó volánja mögött.

Vagy talán helyesebb lenne azt mondani, hogy “már sokkal elképesztőbb”, hiszen azóta hozzászoktunk ahhoz a látványhoz, ahogy a pilóták a vezetéssegítő elektronikai kütyükkel telipakolt Forma-1-es autókat unalmasan könnyednek tűnő módon terelgetik végig a pályákon – nincsenek botváltók, kuplungolások és igazán látványos küzdelmek a folyamatosan kitörni akaró autókkal.

De, ahogy az alábbi felvétel is bizonyítja, Sennát elég csak hallgatni.

Senna szellemének suhanása Suzukában

Van abban valami hihetetlenül lenyűgöző, hogy az ember már annak ellenére libabőrös lesz és elképedve bámul a képernyőre, Ayrton Senna elképesztően gyors időmérő körét nézve a suzukai versenypályán, hogy semmi mást nem látni, csak az aszfaltcsíkra kirakott hangfalakat, amelyekből a McLaren Honda motorhangjai üvöltenek, pontosan úgy, ahogy azt 1989-ben Senna zenéltette. A felvétel készítéséhez az időmérő közben rögzített telemetrikus adatokat használták fel, amelyben minden egyes apró gázadás jól látható és így idézték meg a valaha élt legnagyobb autóversenyző szellemét.

Senna győztes időmérő köre

Az 1989-es időmérőt 1:38.041-es idővel nyerte meg, másfél (!) másodperccel gyorsabban, mint a második helyet megszerző csapattársa, Alain Prost.

Senna versenytempóval

Még mindig az 1989-es suzukai futamon járunk, a 26. körben.

Senna minden autóban zseni

Az a lábmunka! Csak a lábát figyeljék, csak a lábát!

Senna, Monaco Hercege

Ha Senna, akkor Monaco. Egy ilyen felvétel nélkül nem lenne teljes ez a kis összeállítás.

Vettel? Az meg kicsoda?

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik