Forma-1

Massa jövőre a Williamsben versenyez

felipe massa (felipe massa, )
felipe massa (felipe massa, )

Felipe Massa, a Forma-1-es Ferrari istálló brazil pilótája a következő szezontól a Williams csapatánál folytatja pályafutását.

A 32 éves dél-amerikai versenyző a venezuelai Pastor Maldonado helyét veszi át az együttesnél, a csapat másik pilótája továbbra is a finn Valtteri Bottas marad.

Massa – akinek helyére a finn Kimi Räikkönen érkezik majd a maranellóiakhoz – 2006 óta versenyez a Ferrari színeiben, ez alatt 11 futamgyőzelem fűződik a nevéhez, a 2008-as idényben mindössze egyetlen ponttal maradt le a világbajnok brit Lewis Hamilton mögött.

Új fejezethez érkezett
Fotó: AFP

Frank Williams, a Williams csapatfőnöke elmondta, hogy a brazil versenytapasztalata nagy szerepet játszott a szerződtetésében.

“Nagy örömünkre szolgál bejelenteni, hogy jövőre Felipe is a Williams családot erősíti majd. Ő egy kivételes tehetség, egy kivételes harcos a pályán, érkezésével egy új korszakhoz érkezünk mi is” – nyilatkozott Williams.

Massa elmondása szerint egy álma vált valóra, hogy a Williamsnél folytathatja, hisz nem ő az első brazil, aki a csapatban versenyez majd: előtte Ayrton és Bruno Senna, Nelson Piquet és Rubens Barrichello mellett Antonio Pizzonia is ült a Williams kormánya mögött.

“Minden idők legfontosabb és legsikeresebb csapata a Williams a Forma-1 történetében. Gyermekként mindig arról álmodoztam, hogy a Williams, a Ferrari vagy a McLaren tagja lehessek. A 2014-es szabályváltozásokhoz nehéz lesz alkalmazkodni, remélem a tapasztalatom a csapat hasznára válik” – nyilatkozott Massa.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik