Forma-1

Massa: Alonso jobb Schumachernél

felipe massa (felipe massa, )
felipe massa (felipe massa, )

A brazil pilóta nem titkolja, hogy megkönnyebbült, mióta bejelentették távozását a Ferraritól. A maranellói karrierjére visszatekintve érdekes megállapításokat is tett.

Úgy látszik, Felipe Massa mostanság teher nélkül versenyez. Az utolsó hat versenyből ötször volt gyorsabb Fernando Alonsónál az időmérőn, bár ehhez az is kellett, hogy a spanyol Indiában a közepes keveréket választotta a lágy helyett.

“Ha őszinte akarok lenni, most nagyon nyugodt vagyok” – mondta Massa. “Ez a legjobb, ami történhetett velem. Amikor beülök az autóba, élvezem a vezetést, nem idegeskedem felesleges dolgok miatt.”

“De az is igaz, hogy nem ez a legjobb szezonom. Sokkal jobb is lehetnék annál, mint amit az idén vagy az elmúlt években mutattam. Ami fontos, hogy tudom, a sebességem megvan. Tudom, hogyan kell nyerni, hogyan lehetek versenyképes, próbálom összerakni a dolgokat. Voltak jó versenyeink és voltak rosszak az idén, de optimista vagyok az utolsó két futamot illetően.”

Massa a Ferrari hivatalos oldalának is nyilatkozott, a hamarosan távozó pilóta visszatekintve azt mondta, Michael Schumacher és Fernando Alonso közül az utóbbi volt erősebb csapattárs: “Fernando az. Schumacher gyors volt, de az intelligencia tekintetében Alonso a jobb, képes mindent tökéletesen összerakni.”

Ami a legszebb ferraris pillanatait illeti, 32 éves versenyző ezt mondta: “Mindenképp 2008, amikor pole-okat és futamokat nyertem és nagyon közel kerültem a bajnoki címhez. De a legemlékezetesebb nap örökre az első hazai, brazíliai győzelmem marad (2006-ból). Brazilként a hazai pályán győzni ér annyit, mint megnyerni a címet. Emlékeznek Sennára? Amikor sikerült Interlagosban győznie, jobban örült, mint amikor bajnok lett! Én az interlagosi pálya mellett nőttem fel, ott tanultam versenyezni, szóval Ferrariban ülve, a brazil zöld-sárga overallban győzni életem legszebb pillanata!”

A kérdésre, hogy a 2008-as idényre visszatekintve magáénak érzi-e a bajnoki címet, Massa ezt mondta: “Igen, 100 százalékosan. Mérlegre téva az idényt, figyelembe véve, hogy mik történtek, megérdemeltem volna a címet.”

Még nem tudni, hol folytatja a pályafutását jövőre a brazil veterán, nagy esélyes a Williams egyik ülésére, de talán még a Saubernél is lehet keresnivalója.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik