Forma-1

Mexikó és New Jersey is eltűnhet a Forma-1 térképéről

Bernie Ecclestone (bernie ecclestone, )
Bernie Ecclestone (bernie ecclestone, )

Abu-Dzabiban villámgyorsan terjedt el a paddockban a hír, hogy a 2014-es végleges versenynaptárban a mexikói és New Jersey-i futam sem lesz benne. Mindkét nagydíj feltételesen szerepelt az előzetes naptárban.

A két verseny közül Mexikó kiesése a biztosabb, bár ezt Bernie Ecclestone egyelőre nem erősítette meg. Az új bokszutcával és néhány apró módosítással nem készülnek el időben a szervezők, pedig a tervezést – szokás szerint – Hermann Tilke vállalta magára. Az austini Amerikai Nagydíj és a szezonzáró brazil futam között így lesz egy szusszanásnyi idejük a csapatoknak – olvasható a vezess.hu-n.

Ecclestone meggondolta magát
Fotó: AFP

New Jersey kiesése nem meglepetés, eddig is sokat cikkeztek arról, hogy a verseny pénzügyi háttere nem állt össze. “New Jerseybe nem utazunk, mert nincs rá pénz” – mondta Ecclestone Adam Coopernek. “Betettem a futamot a naptárba, mert folyton azt hajtogatták, hogy meglesz a pénz.”

Ecclestone megerősítette, hogy a 2014-es szünet után az Indiai Nagydíj visszatér, de csak abban az esetben, ha a kormányzat addig megoldja az egész F1-nek nehézségeket okozó adóproblémákat. A szerződés 2015-re és hat további évre szól. “Az ajtó nyitva áll előttük. Minden adott, a szerződés kész. Már csak a kormánynak kell intézkednie.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik