Forma-1

F1: Nem dobják Webbert az év vége előtt

mark-webber(960x640)(1).jpg (mark webber, )
mark-webber(960x640)(1).jpg (mark webber, )

A Red Bull-csapatok cáfolják, hogy az idény vége előtt pilótákat cserélnének, Daniel Ricciardo nem ül be Mark Webber helyére, és az orosz ifjonc, Danyiil Kvjat sem kap versenylehetőséget a Toro Rossónál.

Miután a Red Bull és a Toro Rosso jövő évi felállása is rendeződött mostanra, felmerült, hogy a balszerencsével sújtott, saját bevallása szerint is egyre kevésbé motivált Mark Webber a szezon hajrájában átadhatja helyét jövő évi utódjának, Daniel Ricciardónak, a Toro Rossónál felszabaduló ülésben pedig már 2013 utolsó futamain indulhatna a 2014-re igazolt Danyiil Kvjat.


Fotó: DPPI

“Szerintem ez nonszensz, én semmit sem tudok erről” – mondta a Red Bull-közeli Speed Weeknek a Toro Rosso csapatfőnöke, Franz Tost. “Különben is, Danyiilnak még nincs szuperlicence (F1-es “jogosítványa” – a szerk.), így hogyan is versenyezhetne?”

A 19 éves Kvjatot a Toro Rosso azért szeretné bevetni az Amerikai és a Brazil Nagydíj első szabadedzésein, ezért valamikor következő hét folyamán az olaszországi Misanóban tesztel egy 2011-es autóval, ami után a szuperlicencet is megszerezheti.

“Ez így van, de csakis a texasi és brazíliai szabadedzésekről szól a történet” – szögezte le Tost.

Abu-Dzabiban a Red Bull is cáfolta a csereberét: “Az utolsó három futamon is Mark Webber versenyez nálunk” – jelentették ki.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik