Forma-1

Alonso, pszichoterrorista?

vettel alonso (sebastian vettel, fernando alonso, )
vettel alonso (sebastian vettel, fernando alonso, )

A Red Bull fejesei nincsenek oda attól, hogy Fernando Alonso folyamatos pszichológiai hadviselést folytat Sebastian Vettel ellen.

Fernando Alonso ugyan sosem mondta ki nyíltan, hogy önmagát többre tartja Sebastian Vettelnél, de az elmúlt években folyamatosan ezt érzékeltette, igyekszik a német pilóta eredményeit relativizálni, általában a sztártervező Adrian Newey csodagépeinek tulajdonítja a sikereket.

A Red Bullnál nem örülnek ennek, a tulajdonos, Dietrich Mateschitz a pszichológiai hadviseléssel szintén gyakran élő bokszlegendához, Muhammad Alihoz hasonlította a Ferrari spanyolját.

“Ahogy Muhammad Ali esetében, úgy Alonso nyilvános kijelentései is nagyon tudatosan célzottak. Ő a legkellemetlenebb a pszichológiai hadviselés terén” – mondta az osztrák milliárdos a Kronen Zeitungnak.

Mateschitz jobbkeze, a Red Bull motorsportprogramját irányító Helmut Marko úgy véli, Alonso megjegyzései is szerepet kaptak Vettel népszerűségének idei megroggyanásában:

“Fernando Alonso olyanokat mond, hogy Sebastian nem a legjobb versenyző, csak övé a legjobb autó. Ez tudatos kampány.”

Alonso többször is beszélt arról, hogy Vettel csak akkor válhat igazi nagysággá, ha más csapatoknál is győz majd – Marko szerint ennek semmi alapja.

“Sebastian csak akkor vált csapatot, ha egy napon nem tudunk versenyképes autót adni alá. Miért is menne most a Ferrarihoz vagy a Mercedeshez, főleg hogy Alonso vagy Hamilton lenne a csapattársa náluk? Szerintem pillanatnyilag nincs alternatívája a Red Bullnak.”

“Ayrton Senna mindhárom bajnoki címét a McLarennel nyerte, sosem vezetett a Ferrarinál, mégsem ártott ez az imázsának. Lehet, hogy menőbb a Ferrarival nyerni, de úgy látszik manapság ez nem egyszerű dolog” – szúrt oda Alonsónak az osztrák szakember.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik