Forma-1

Maldonado nem nyúlt le állami pénzeket

pastor maldonado (pastor maldonado, )
pastor maldonado (pastor maldonado, )

Pastor Maldonado azt állítja, nem érintett a Venezuelában kirobbant sportfinanszírozási botrányban.

A múlt hétvégén robbant ki botrány Venezuelában, miután kiderült, hogy a nemzetközi gazdasági/sporttevékenységeket kemény valutával támogató állami ügynökségnél, a Cadivinél súlyos visszaélések történtek, dollártízmilliókat nyeltek le a külföldön versenyző motorsport-szereplők.

Az ügyeskedés keretében a sportminiszter, Alejandra Benitez aláírásával 60 esetben visszaélve a sporttámogatási keret 98 százaléka motorsport-tevékenységekre ment el. Volt olyan – meg nem nevezett – versenyző, aki összesen 66 millió dollárt vett fel.

Az Indiai Nagydíj előtt az értelemszerűen gyanúba keveredett Pastor Maldonado igyekezett tisztázni magát, azt mondta, hogy ő egyáltalán nem érintett az ügyben.

“Engem nem érint a dolog, én ugyanis sosem kaptam pénzt a venezuelai államtól vagy a kormánytól” – mondta az állami olajtársaság, a PDVSA által szponzorált pilóta.

Fotó: DPPI

“Arról van szó, hogy ezek a pénzek nem ingyen járnak, versenyzők fizetnek, itt valutaváltásról van szó. Venezuelában működik ez a sporttámogatási program, amelynek keretében kedvezményesen lehet pénzt váltani. Úgy hallottam, hogy egyes versenyzők a kedvezményes áron vásárolt valutát aztán jó áron továbbadták a feketepiacon.”

“Szomorú ezt hallani, mert néhány évvel ezelőtt gyakorlatilag halott volt a motorsport Venezuelában, én pedig nagyon keményen dolgoztam azért, hogy újra népszerű legyen Latin-Amerikában. Nagyon remélem, hogy ez a botrány nem érinti majd hátrányosan a fiatalabb generációkat, akiknek tényleg nagy szüksége van ezekre a pénzekre, hogy Venezuelán kívül is versenyezhessenek!”

Maldonado leszögezte, hogy ő örül, hogy kivizsgálják a történteket, mert így világos lesz, hogy neki nem volt köze az ügyletekhez.

“Naná, hogy jó. Évek óta hallottunk pletykákat, most végre komolyan is veszi a kormány az ügyet, ami jó. Meg kell mutatnunk, hogy nem minden versenyző volt benne.

Fotó: AFP

Nemrég felröppent, hogy Maldonado távozni készül a Williamstől, a helyére Felipe Massa kerülhet. A csapat vezetői nemrég tárgyaltak is valamiről a PDVSA-val. A pilóta azt mondta, hogy a botrány nem érinti az ő támogatását, viszont a jövőről nem akart konkrétan beszélni.

“A PDVSA jelenleg egyetlen autóversenyzőt támogat, az pedig én vagyok. Korábban volt egy teljes program három-négy pilótával, de mára csak egy van. Néhány autón most is ott van a PDVSA logója, de valójában nem kapnak támogatást a cégtől.”

“A jövőt illetően sok a spekuláció. A jövő évre is van szerződésem a csapattal, de az F1-ben sosem lehet tudni. Én egyelőre még nem döntöttem semmiről, majd pár versenyen belül meglátjuk, mi lesz.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik