Forma-1

Veszélyben az Indiai Nagydíj rajtja

Indiai Nagydíj (indiai nagydíj, )
Indiai Nagydíj (indiai nagydíj, )

Pénteken a szabadedzésekkel megkezdődik a harmadik - és talán utolsó - Indiai Nagydíj. Elvileg. De ma akár törölheti is a futamot a bíróság.

Az újdelhi legfelsőbb bíróság csütörtökön dönt egy beadványról, amely szerint a verseny szervezői 2012-ben nem fizették be a szórakoztató rendezvényekre érvényes adót a pályának otthont adó Uttar Pradash államnak – írja a vezess.hu.

Két éve a legfelsőbb bíróságon egy Amit Kumar nevű aktivista már sikeresen érvelt amellett, hogy a Forma-1-es nagydíj nem sport-, hanem szórakoztató rendezvény, ezért nem is kaphat a sportrendezvényeknek kijáró adómentességet.

A bíróság akkor a jegybevételek 25 százalékának elkülönítésére utasította a szervező Jaypee Sportsot az adóügy végleges rendezésééig. Ez azóta sem történt meg, a szervezők 2013-ra pedig az előírt adótartalom nélkül árusították a jegyeket.

Kumar emiatt kérte az idei verseny betiltását, amiről ma dönt a törvényszék – természetesen valószínűtlen a hétvége lefújása, de az biztos, hogy nem tesz jót az Indiai Nagydíjnak az ügy.

A pocsék bürokrácia, az alacsony érdeklődés, az F1-esekre kényszerített vámok és adók miatt 2014-re már kikerült a rendezvény a naptárból, ilyen nehézségek mellett pedig egyre kisebb az esély a 2015-ös visszatérésre.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik