Forma-1

Massa: Nem leszek fizetős pilóta

felipe massa (felipe massa, )
felipe massa (felipe massa, )

A brazil versenyző olyan csapatnál akar kikötni, amelyikkel sikeres lehet. Több istállóval is tárgyal, ezek közül az egyik a Williams.

Hosszas találgatás után szeptember közepén jelentette be Felipe Massa, hogy nyolcadik szezonja egyben az utolsó a Ferrari pilótájaként. Azóta már az is kiderült, ki ül majd a világbajnoki címről 2008-ban mindössze egy ponttal lecsúszó brazil utódja: a finn Kimi Räikkönen.

A 32 esztendős versenyző 2009-es, magyarországi baleset óta látványos formaingadozásokon esik át, ám időnként azért bizonyítja, hogy még mindig képes magas szinten versenyezni, idén is állt már a dobogón, kétszer pedig épphogy lecsúszott róla. Ennek fényében nem is olyan meglepő, hogy 32 év ide, vagy oda, Massa nem akarja elhagyni a száguldó cirkuszt, csütörtökön pedig elárulta, hogy a több csapattal is tárgyal a jövőről, melyek közül az egyik a Williams.


Felipe Massának már a folytatáson is agyalnia kell
Fotó: DPPI

„Időnként sok pletykát lehet hallani rólunk, megnyugtatok mindenkit, hogy majd közlöm, ha van valami érdemi információ. Persze, egyeztetek pár csapattal, mint például a Williamsszel is, de egyelőre semmit nem tudok mondani” – mondta az Autosport érdeklődésére a brazil.

Tény és való, ráférne valami vérfrissítés a Williamsre, az istálló ugyanis eddig mindössze egy pontot tudott összegereblyézni, Pastor Maldonado a Magyar Nagydíjon lett tízedik. A finn újonc, Valtteri Bottas legjobb helyezése eddig egy 11. pozíció, ami még Malajziában sikerült neki.

Persze nem biztos, hogy Massa egy sikertelen csapatnál képzeli el a jövőjét, ugyanis az Autosportnak azt is kifejtette, hogy olyan istállóban gondolkodik, amelynek várhatóan jó autója lesz. Azt ugyanakkor kijelentette, hogy nem lesz „fizetős pilóta”.

Kíváncsian várjuk, hol köt ki a népszerű brazil.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik