Forma-1

Räikkönen az utolsó pillanatig küzd a Lotusszal

Kimi Raikkönen (kimi raikkönen, )
Kimi Raikkönen (kimi raikkönen, )

Kimi Räikkönen a lehető legjobb eredményeket próbálja elérni utolsó lotusos versenyein.

Kimi Räikkönen a lehető legjobb eredményeket próbálja elérni utolsó lotusos versenyein, a hétvégi Indiai Nagydíjon is dobogóra szeretne állni. A finn jó teljesítményére szüksége is lenne a csapatnak, amely a második-harmadik helyért harcol a Mercedesszel és a Ferrarival a konstruktőri versenyben.

Räikkönen a Japán Nagydíjon csak ötödik lett, Indiában főleg az időmérős teljesítményén szeretne javítani. “Ha nincs jó időmérős eredmény, igen nehézzé válik a vasárnap” – mondta el a nagy bölcsességet Räikkönen. “Szuzukában nem könnyű előzni, az egyenesekben pedig nem volt elég gyorsak.”

“Remélhetőleg Indiában már rendben lesz a kvalifikáció, az utolsó öt versenyen nem sikerült túl jól a szombat. Ha Indiában sem javulunk fel, ismét nehéz vasárnapunk lesz, de természetesen keményen fogjuk nyomni.”

Räikkönen másodszor szerepel Indiában, tavaly a tapadással küzdött. “Érdekes pálya, az újak között a jobbak közé tartozik. Hasonlít Koreához, bár nem annyira technikás. Tavaly kínlódtunk a tapadással, és a saját dolgunkat nehezítettük meg, amikor az időmérő előtt változtattunk a beállításokon. A versenyen beragadtam Felipe Massa mögé, és rengeteg időt veszítettem.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik