Forma-1

Szultáni vagyonból működhet a Lotus

romain grosjean (romain grosjean, )
romain grosjean (romain grosjean, )

Német sajtóértesülés szerint megszületett a döntés a Lotusnál, a csapat Nico Hülkenberget igazolja le a következő idényre Romain Grosjean mellé. A brunei szultán pénzéből maradhat versenyképes a csapat.

A német Bild szerint megszületett a döntés a Lotusnál, a csapat Nico Hülkenberget igazolja le a következő idényre Romain Grosjean mellé. A lap úgy tudja, hogy a szerződést szerdán vagy csütörtökön írják alá Angliában, ezzel párhuzamosan a csapat anyagi helyzete is rendeződik.

A korábban Infinity Racingként megismert befektetőcsoport időközben Quantum Motorsportsra változtatta a nevét, amely több szakértő szerint is azt jelzi, hogy megszülethetett a megállapodás. Az Infinity Racing elnevezés erősen áthallásos volt az Infiniti Red Bull Racinggel, mostantól viszont ilyen problémák nincsenek.

A csoport mögött állítólag maga a brunei szultán áll, akinek vagyona garancia arra, hogy a Lotus számára szinte korlátlan forrás álljon rendelkezésére jövőre. Már tavaly is 174 millió eurót (51 milliárd forintot) költött a csapat, alig kevesebbet, mint a 179 millió eurós költségvetéssel dolgozó Mercedes. A hatalomátvétel egyben azt is jelentheti, hogy a Genii Capital lassan és megfontoltan összes lotusos részesedésétől megszabadul, sokak szerint eleve csak a haszonszerzés volt Eric Lux és Gerard Lopez célja.

A Quantum jóvoltából jövőre 200 millió euró fölé ugrik a költségvetés, ebből azonban jelentős részt tesz majd ki az új V6-os turbómotor megvásárlása, amely valószínűleg ismét a Renault-tól érkezik. Hülkenberg menedzsere, Werner Heinz szerint még nincs semmilyen megállapodás, de egyre kevesebben kételkednek az átigazolásban.

Ha esetleg mégsem jön össze a dolog, képbe kerülhet Pastor Maldonado is, aki a venezuelai olajtársaság PDVSA-val igen tőkeerős szponzort tud felmutatni. Maldonado elkívánkozik a versenyképtelen Williamstől, de a helyzetét nehezíti, hogy a PDVSA-nak “bombabiztos” szerződése van a csapattal.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik