Forma-1

Ross Brawn zsarol: lelép, ha nem marad főnök

ross brawn (ross brawn, )
ross brawn (ross brawn, )

A csapatfőnök fontolgatja, hogy faképnél hagyja a Mercedest.

Ross Brawnt Niki Lauda folyamatosan győzködi, hogy maradjon. Brawn amúgy szívesen engedne, de csakis abban az esetben, ha a Mercedes biztosítja, hogy a csapatfőnöki posztja szent és sérthetetlen. Erre pedig valószínűleg nem kapott garanciát eddig.

“Úgy gondolom, hogy nagyon világosan meg kell határoznunk, ki a vezető, nekem is kell a motiváció a folytatáshoz” – mondta Brawn a hétvégén Szuzukában. “Minden sikeres F1-es csapatnak szüksége van egy tapasztalt vezetőre, egy viszonyítási pontra. Világosnak kell lennie, hogy amennyiben maradok, én vagyok ez a referenciapont.”

Brawnnal kapcsolatban erős pletyka, hogy a McLaren felé kacsintgat, ahol 2015-ben újra a Hondával dolgozhat együtt. Szuzukában megkérdezték tőle, hogy amennyiben a Mercedestől nem a kívánt választ kapja, elhagyja-e a Forma-1-et, erre azonban Brawn csak annyit mondott, hogy “nem feltétlenül hagyja el a sportot”, vagyis valóban szó lehet egy mclarenes megállapodásról.

Ez rímel egyébként a McLaren törekvéseire is, ahol kijelentették, hogy a Red Bull aerodinamikai főnöke, Peter Prodromou megszerzése után sem állnak le. “Ez nem a végállomás” – mondta Jonathan Neale ügyvezető igazgató. “Teszünk még mást is a csapat megerősítése érdekében, komoly célokat fogalmaztunk meg 2015-re a Hondával.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik