Forma-1

Webberé a pole Japánban

mark-webber(960x640)(1).jpg (mark webber, )
mark-webber(960x640)(1).jpg (mark webber, )

A Japán Nagydíj időmérő edzésén a két Red Bull szerezte meg az első sort Webber, Vettel sorrendben.

Sebastian Vettel volt az időmérő legfőbb esélyese, annak ellenére is, hogy a harmadik szabadedzésen nem tudott úgy teljesíteni, ahogy szeretett volna, hiszen gondjai adódtak a KERS-szel. Azonban az mindenképpen a német pilóta mellett szólt, hogy 2009 óta mindig ő indulhatott az első rajtkockából.

A Q1 igazából nem hozott meglepetést, a nagyok tartalékoltak, a kicsik pedig azért küzdöttek, hogy a második etapban is érdekeltek legyenek. A szakaszt három perccel a vége előtt félbe kellett szakítani, ugyanis Jean-Eric Vergne autója leállt a pályán és lángolni kezdett, de szerencsére hamar eloltották. Ugyanígy járt Esteban Gutierrez, annyi különbséggel, hogy a Sauber a garázsban gyulladt ki.

Webber odatette magát
Fotó: DPPI

A Q2-ben Vettel és Webber is odatette magát, ők autózták a leggyorsabb köröket Suzukában, majd az utolsó szakaszban mindketten arra panaszkodtak, hogy nem működik a KERS, de így is simán lenyomtak mindenkit.

Azonban nem a háromszoros világbajnoké lett a pole pozíció, hanem ausztrál csapattársáé, aki 1:30.915-ös kört ment. A harmadik helyre Lewis Hamilton hozta be a Mercedest. 

Fernando Alonso csak a nyolcadik helyen zárt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik