Forma-1

Räikkönen kezelésre szorul

Kimi Raikkönen (kimi raikkönen, )
Kimi Raikkönen (kimi raikkönen, )

Kimi Räikkönennek a délelőtti baleset ellenére sem volt komoly gondja a Koreai Nagydíj első edzésnapján, de a tél folyamán kezeltetni kell majd a problémát.

A Szingapúrban komoly hátfájással küszködő Kimi Räikkönen állapota még a Koreai Nagydíj előtt sem volt világos, így különösen rossz fordulatnak tűnt, amikor az első szabadedzés vége felé a falnak csapódott a Lotusszal.

A finn azt mondta utólag, hogy a bukás igazából nem volt nagy dolog: “Semmi különös, kitört az autó hátulja. Előfordul az ilyesmi, szerencsére a csapat meg tudta javítani a második edzésre, szóval nem veszítettünk sokat.”

“Nyilván nem jött jól, hogy tönkrevágtam az autót, lehet, hogy elhagyott a tehetségem itt, Koreában. De a srácok jó munkát végeztek, így végig tudtunk vinni mindent, amit mára terveztünk. Az autó elég erősnek tűnik, főképp a hosszú etapokon, ami jó hír. A rövid etapokon nem épp úgy működött, mint szerettem volna, de hát időbe telik a beállítás.”

A 2007-es bajnok leszögezte, hogy ugyan a 8-as kanyar kerékvetőjét megérezte, és azt igyekszik is majd kerülni a továbbiakban, de összességében rendben volt a háta, a baleset sem okozott gondot. Azt is elmondta viszont, hogy a tél folyamán valamit kezdeni kell majd a problémával.

“Nos, ha nem is műtétet, de valamit megpróbálunk majd” – mondta, hozzátéve, hogy az általános vélekedéssel ellentétben nem konkrétan egy 2001-es tesztbalesete miatt küszködik.

“Nem mondhatjuk, hogy konkrétan amiatt van ez, a sok éves versenyzés nyilván nem segít. Már korábban is voltak problémáim és kisebb műtéteim, amikor raliztam, egyszerűen ezzel kell élnem. Nem túl jó, amikor akármelyik testrésszel is gond van. Régóta megvan ez, de bízom benne, hogy találunk megoldást.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik