Forma-1

A Saubert érdekelné Barrichello

barrichello (barrichello, )
barrichello (barrichello, )

A Sauber csapatfőnöke nem zárja ki a visszatérni kívánó veterán, Rubens Barrichello alkalmazását. Pár héten belül az is kiderül, hova megy Nico Hülkenberg.

A Sauber 2014-ben az ideitől teljesen eltérő felállással indulhat majd, hiszen az orosz befektetők kérésére a 18 éves Szergej Szirotkin lesz az egyik versenyző, Nico Hülkenberg távozása miatt pedig az újonc Esteban Gutierrez megtartása valószínűtlen, mindenképp kell majd egy tapasztaltabb pilóta is.

A svájci csapattal idén alaposan melléfogó Hülkenberg elsődlegesen a Kimi Räikkönen távozásával megüresedő Lotus-ülésre hajt, de a McLaren és a Force India is a pakliban lehet. Koreában azt mondta, pár héten belül tisztázódik a jövő:

“Hamarosan, egy, két, három héten belül. Idő kell a dolgokhoz. Tárgyalunk, meghallgatjuk, mit mond a másik, a szokásos. Nincsenek gondok, de a dolgok letisztázása eltart egy darabig. Elég bizakodó vagyok (a jövőt illetően), de 2010-ben azért megtanultam azt is, hogy semmit sem szabad biztosra venni” – utalt arra, hogy a Williams a jó teljesítménye és a folyamatos dicsérgetése ellenére ejtette őt az év végén a pénzes Pastor Maldonado kedvéért.

A minden bizonnyal távozó Hülkenberg helyére papíron ideális jelölt lenne a szponzorokat megmozgatni képes, igen tapasztat Felipe Massa, aki ferraris kapcsolatot erősíthetné Hinwilben, ahol amúgy is lehúzott három évet a karrierje kezdetén, tehát hazatérne.

A Ferraritól elküldött brazil is leginkább a Lotusra hajt, azt mondja, nem rossz a helyzete, a sauberes visszatérés viszont valószínűtlennek tűnik a szavai alapján:

“Pillanatnyilag úgy látom, jók a lehetőségeim, eléggé bízom benne, hogy találunk jó megoldást. De bölcsebb kivárni, és utána beszélni. Azonban nem gondoltam meg magam, ahogy korábban is mondtam, olyan autót akarok, amelyikkel jó esélyekkel küzdhetek, nem olyat, amivel esélyem sincs. Ha csak olyan akad, az nem érdekel.”

Massán kívül is van azért öreg róka a piacon, a múlt héten röppent fel, hogy a Forma-1 történetének legtapasztaltabb versenyzője, a Williamstől és egyben a sportágból 2011 végén távozott Rubens Barrichello szép szponzori csomaggal kopogtat a Saubernél.

A csapat főnöknője, Monisha Kaltenborn elismerte, hogy érdekelné őket a 41 éves brazil veterán.

“Csakis azt mondhatom, amit mindig: a maga idejében bejelentjük majd a pilótákat” – reagált a Barrichello esélyeit firtató kérdésre. “Van pár opciónk. Róla is tudjuk, mit kínál, tudjuk, hogy mennyire tapasztalt és hogy szeretne visszatérni, szóval majd meglátjuk!”

Kaltenborn azt a felvetést azonban kategorikusan cáfolta, hogy Barrichello már az idei szezonzáró Brazil Nagydíjon beülne a Sauberbe: “Erre semmi esélyt nem látok, ugyanis semmi okunk versenyzőt cserélni arra futamra.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik