Forma-1

Ugrásra kész a pót-Räikkönen

davide valsecchi (lotus f1 team, )
davide valsecchi (lotus f1 team, )

Mivel csak pénteken derül ki, hogy Kimi Räikkönen részt vesz-e a koreai versenyhétvége további napjain, a Lotusnál a tartalékos, Davide Valsecchi is készenlétben áll.

Kimi Räikkönennél a Szingapúri Nagydíj szombati napjára kiújult egy régi hátsérülés, egy darabig az is kétséges volt, hogy vezet-e majd az időmérőn, aztán a vasárnapi futamon.

Akkor sikerült kezelni a problémát, de a 2007-es bajnok a verseny után több nyilatkozatban is nyitva hagyta a koreai indulásának kérdését. Räikkönen azt mondja, a pénteki szabadedzések alapján dönt majd a folytatásról.

A döntést/hátfájdalmat azonban a pénzügyek is befolyásolhatják, köztudott, hogy a Lotus még mindig tartozik a 2014-re már a Ferrarihoz szerződött Räikkönennek a fizetéssel, emiatt jogilag elvileg ki is hagyhatna futamokat. A kérdésre, hogy beperli-e a csapatot, így felelt: “Nem tudom. De nyilván nem viccből írunk szerződéseket.”

Mivel a pakliban van Räikkönen kimaradása, így a Lotusnál a tartalékos, az olasz Davide Valsecchi is készenlétben van:

“A munkakörömhöz tartozik, hogy kész legyek. A többi már a körülményeken és csapat által meghozott döntéseken múlik” – mondta az olasz Autosprintnek a tavalyi GP2-bajnok, amikor a koreai Forma-1-es debütálás lehetőségéről kérdezték.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik