Forma-1

A Force India Massával kacérkodik

vijay mallya (vijay mallya, force india, )
vijay mallya (vijay mallya, force india, )

Vijay Mallya csapatfőnök a 2014-es pilótadöntéssel még kivár, de azért elismerte, a remek szponzori csomaggal és tudással rendelkező brazil pilóta veszett jó versenyző.

Felipe Massa, a Ferrari istállót 2006 óta szolgáló 32 éves pilóta pár hete, Kimi Räikkönen érkezte előtt jelentette be, hogy az idény végén elhagyja a maranellóiakat. Azóta felröppentek különböző pletykák.

Vijay Mallya a Force India tulajdonos-főnöke csapata jövő évi felállásával kapcsolatban például most azt mondta, egyelőre kivár. Hozzátette, a jelenlegi pilóták megtartása, és a piacon lévő Felipe Massa, vagy tavaly náluk versenyző Nico Hülkenberg újbóli igazolása is a lehetőségek között van, semmit nem zár ki.

“Megkerestek már páran, de híres vagyok arról, hogy csak az utolsó pillanatban döntök. Az ok pedig az, hogyha most jelentek be változást – már ha változtatni akarok egyáltalán -, akkor az szerintem demotiválná a mostani, de az év végén távozó versenyzőket, ez pedig nem fair dolog. De bárhogy is legyen, valóban jelentkeztek már, én pedig minden lehetőséget mérlegelni fogok. Vannak, akik szerint jelenleg ragyogó párosunk van. Nagyon tehetségesek.”

Kérdésre aztán konkrétan az állítólag jó szponzori csomaggal rendelkező Massára, valamint a Saubertől szabadulni igyekvő Hülkenbergre is kitért.

“A döntés az illető képességein és a csapat fejlődéséhez való hozzájárulásán alapul majd. Sosem adtuk pénzért az üléseinket, nagyon ellene vagyok az ilyesminek, mert sosem áldoznám fel a tervezők, a mérnökeink munkáját egy olyan pilótáért, akinek az egyetlen erénye, hogy mennyi pénzt hoz.”


Mindenki Massa jövője felől érdeklődik
Fotó: AFP

“El kell ismernem, hogy Massa nemcsak korábbi futamgyőztes, de veszett jó versenyző. Azt hiszem, idén is megverte párszor Alonsót az időmérőn, szóval kétség sem fér a képességeihez. De majd meglátjuk.

“De akár Hülkenberg is jöhetne, miért ne lehetne két német pilótánk (Sutillal)? Ha egyáltalán számítana nekem a nemzetiség, akkor más feltételek egyenlősége mellett az indiait választanám, de egyelőre nincs ilyen jelölt. Amíg pedig nem akad, a legkevésbé sem érdekel az állampolgárság.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik