Forma-1

Hülkenbergre cserélné Perezt a McLaren?

nico-hulkenberg(960x640)(1).jpg (nico hülkenberg, )
nico-hulkenberg(960x640)(1).jpg (nico hülkenberg, )

Német sajtóértesülések szerint a sauberes Nico Hülkenbergnek a Lotus mellett a McLarennél is lehet esélye 2014-re, Sergio Perez helye még mindig nem biztos.

Bár a McLarennél jó ideje azt mondogatják, hogy szeretnék megtartani mindkét pilótájukat jövőre is, sőt Sergio Perez egy hete azt nyilatkozta, hogy tulajdonképpen már kész a szerződése, és csak az utolsó simításokat végzik, azért még mindig nem egyértelmű a helyzet.

A wokingi csapat szokatlanul hosszú ideje húzza a hivatalos bejelentést, a csapatfőnök, Martin Whitmarsh pedig múlt héten utalt arra, hogy Pereztől azért még többet várnak idén.

A német Sport Bild szerint más is van a háttérben, a mexikói pilóta helyzetét a szponzor, a Telmex késő kifizetései is nehezítik.

A lap úgy tudja, hogy a Kimi Räikkönen leigazolása előtt már a Ferrarival is megegyező, de onnan a finn miatt ejtett Nico Hülkenberg mostanra első számú befutó a LotusnálFelipe Massa esélyei csökkentek, miután az enstone-iak arab befektetőket találtak, és nincsenek annyira rászorulva a brazil piacra -, de a fentiek miatt még a McLaren is opció lehet a német pilóta számára.

Hülkenberg az alsóbb kategóriák sztárjaként 2010-ben mutatkozott be az F1-ben a Williamsnél, de onnan a pénzes Pastor Maldonado érkezése miatt távoznia kellett, 2011-re a Force India tartalékosa, 2012-re pedig állandó versenyzője lett, azonban a tavaly kiválóan menő Sauber elcsábította, a svájciak idén viszont csak szenvednek.

A közmegegyezés szerint Hülkenberg már egyértelműen készen áll arra, hogy nagy/élcsapathoz kerüljön, ezért is volt kellemetlen fordulat a ferraris ejtés. A lotusos vagy a mclarenes lehetőség persze még kárpótolhatja.

“Semmi sincs még aláírva, de jó helyzetben vagyunk” – mondta Hülkenberg menedzsere, Werner Heinz.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik