Forma-1

30 centin múlt Mark Webber további karrierje

mark webber (mark webber)
mark webber (mark webber)

Hihetetlen, a szingapúri pálya zárt kamerarendszeréből származó videó látott napvilágot az ausztrál pilóta és Fernando Alonso "taxis" mutatványáról.

Hogy, hogy nem, előkerült és azonnal körbejárta a világhálót az a Szingapúri Nagydíj zártláncú videóhálózatáról kivágott jelenetsor, amelyen Mark Webber leinti, majd taxinak használja Fernando Alonso Ferrariját.

Az eddigi, többnyire televíziós felvételeken kizárólag a végkifejlet látszott, amikor az ausztrál és a spanyol pilóta a nézők ovációja mellett begurul. Ezek alapján nem tűnt annyira vészesnek az eset, mint mondjuk a legutóbbi Argentin Ralin történt motorháztetős navigálás.

Ugyanakkor a pálya belső kamerarendszerén látott videóról kiderül, ennek biza a fele sem volt réfa. Tisztán látszik, amint Webber a pályára bekocogva leinti Alonsót, aki egy beláthatatlan kanyar mögött éppen a pálya közepét használta “taximegállóként”.

Az érkező Nico Rosberg balról alig tudta kikerülni őket: cirka 30 centire ment el Webber lába mellett, amikor az épp felszállt a Ferrarira. Rosberg után érkezett Hamilton, aki szemtanúként pontosan látta a szituáció élességét.

“Kijöttem a kanyarból és ott állt Fernando. Sokkolt a szituáció. Jobbról kikerültem. Ha Mark egy másodperccel később fut hozzá, biztosan elütöm” – mondta az Autosportnak Hamiltont.

A Sport24 is beszámolt róla,az idény végén visszavonuló ausztrál a verseny utolsó körében pontszerző helyről esett ki, pár perccel később pedig a második pozícióban befutó Fernando Alonso vitte őt vissza az autójával a bokszutcába. Azóta Webbert keményen megbüntették.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik