Forma-1

Webber bánhatja az Alonso-fuvart

mark webber (mark webber)
mark webber (mark webber)

Az ausztrál pilótát tíz rajthelyes büntetéssel sújtották, amiért a spanyol pilóta autóján ment vissza a boxutcába.

Mark Webber duplán járt pórul a hétvégi Szingapúri Nagydíjon. Mint ismert, az idény végén visszavonuló ausztrál a verseny utolsó körében pontszerző helyről esett ki, pár perccel később pedig a második pozícióban befutó Fernando Alonso vitte őt vissza az autójával a boxutcába.

Az ausztrál a Ferrari-taxi igénybevételéért még csak egy figyelmeztetést kapott, ám ez már a harmadik volt neki ebben az évben, ezért a versenyfelügyelők döntése értelmében a két hét múlva rendezendő Koreai Nagydíjon tíz rajthellyel hátrébbról rajtol majd, mint amilyen pozícióban zárja az időmérőt.

Sokba került a taxizás
Fotó: DPPI

Ilyen jellegű, versenyvégi “fuvarozásra” egyébként korábbról is akad még példa: 1991-ben a Brit Nagydíjon Nigel Mansell vitte el Ayrton Sennát, 2001-ben, a Spanyol Nagydíjon a vezető helyről szintén az utolsó körben kiesett Mika Häkkinent szállította vissza a boxba csapattársa, David Coulthard.

Azonban Alonso és Webber is részese volt már egy ilyen megmozdulásnak: 2011-ben, a Nürburgringen fordítva taxiztak, hiszen Webber vitte be a bokszba a spanyolt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik