Forma-1

„Vettel, az egyszemélyes átok”

sebastian-vettel(960x640)(1).jpg (sebastian vettel)
sebastian-vettel(960x640)(1).jpg (sebastian vettel)

Több forma-1-es szakíró szerint is esélytelen elvenni Sebastian Vetteltől az újabb világbajnoki elsőséget. Nemzetközi sajtóvisszhang a Szingapúri Nagydíj másnapján.

Amint arról vasárnap írtunk, Sebastian Vettel egy unalomba fulladó futamot nyert meg vasárnap Szingapúrban, egyedül az első kanyarban ijesztett rá Nico Rosberg, de a Mercedest vezető honfitárs lecsúszott az ideális ívről, így a címvédő azonnal vissza is vette az első helyet – és már ki sem engedte a kezéből.


Sebastian Vettel előnye már 60 pont
Fotó: MTI / EPA

Ezen felül szinte csak Daniel Ricciardo balesete és Kimi Räikkönen futam végi, autóversenyt idéző előzései maradtak meg bennünk. A finn egyébként a harmadik lett, Fernando Alonsót már nem tudta lehagyni.

Természetesen a verseny másnapján a nemzetközi sajtó Vettel újabb sikerétől volt hangos, szinte mindenki odaadta már a világbajnoki címet a Red Bull németjének. Spanyolországban és Olaszországban egy kicsit Alonsót is éltették, de mindenhol megjegyezték, hogy a Ferrari spanyoljának már nem sok esélye van megnyerni a vébét.

Nemzetközi sajtóvisszhang

Spanyolország:

El Mundo: “Vettel ezt az idényt is elhódította magának.”

Marca: “Vettel lekapcsolta a villanyt. A 2013-as szezon lefutottnak tűnik.”

El País: “Vettel ellen semmilyen taktika nem segít. A német pilóta kényelmes diadala Alonso és Räikkönen előtt ismét bebizonyította, hogy a Red Bull egyre erősebb, a többiek pedig feladták.”

El Mundo Deportivo: “Alonso remek második helyet szerzett hihetetlen rajtjának és nagyszerű stratégiájának köszönhetően. De mindez hiábavalónak bizonyult Vettel ellen, aki Red Bulljával minden riválisát megalázta.”

AS: “A német mindent kihozott a kocsijából, és olyan tempót ment, amellyel megsemmisítette a vetélytársakat.”

Anglia:

The Sun: “A Red Bull ásza leckét adott a +hogy csináljam ki a többieket?+ témakörből.”

Independent: “A címvédő ismét érinthetetlennek bizonyult, és egyre közelít negyedik vb-elsőségéhez.”

The Telegraph: “Már csak idő kérdése, hogy Vettel mikor szerzi meg negyedik világbajnoki címét.”

Olaszország:

La Gazzetta dello Sport: “Feltartóztathatatlanul! Vettel ijesztő, de Alonso második lett. A spanyol úgy rajtolt el, mint Usain Bolt, és utána is zseniálisan taktikázott.”

Corriere dello Sport: “Őrült Ferrari: Alonso és csapata tökéletesen versenyzett, de az F138-nak mégis meg kellett adnia magát a Red Bullnak. Vettel megint nyert, 60 pontos előnnyel vezet, és már látja negyedik vb-címét.”

Tuttosport: “Alonso az Alonso – a címtől viszont el kellett köszönnie. Még a príma rajt és a megfelelő stratégia sem segített.”

Corriere della Sera: “Vettel, megint ez az egyszemélyes átok. Alonso mesterien indult, de a vb már a német kezében van.”

La Stampa: “Vettel a magányos uralkodó, aki kézben tartja a szezont. Alonso kicsikarta a második helyet, de a Ferrari már a 2014-es idényen gondolkodhat.”

Franciaország:

Liberation: “Vettelt ismét nem lehetett megközelíteni.”

Ausztria:

Kronen Zeitung: “Vettel mesterhármasa Szingapúrban. A háromszoros világbajnok ismét a földbe döngölte vetélytársait az éjszakai szaunában, megszerezve idei hetedik, pályafutása során pedig a 33. futamgyőzelmét.”

Kurier: “Vettel lekapcsolta a villanyt a világbajnokságon, és erődemonstrációt tartott Szingapúrban. Úgy tűnik, eldőlt a vb.”

Svájc:

Tagesanzeiger: “Vetteltől már aligha lehet elvenni sorozatban negyedik vb-címét. Ráadásul a következő hetekben olyan versenyek jönnek, amelyek szintén +fekszenek+ neki.”

Neue Zürcher Zeitung: “Vettel még sosem távolodott el ennyire egyértelműen a mezőnytől, az újabb világbajnoki cím már csak formaság.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik