Forma-1

Alonso már csak Vettel pechjében bízik

fernando alonso sebastian vettel (fernando alonso, sebastiab vettel, szingapúri nagydíj, )
fernando alonso sebastian vettel (fernando alonso, sebastiab vettel, szingapúri nagydíj, )

Fernando Alonso gyakorlatilag feladta a 2013-as bajnokságot, mostantól csak az a célja, hogy mindig ott legyen Sebastian Vettel közelében, ha a balszerencse esetleg utoléri a németet.

Fernando Alonso és a Ferrari gyakorlatilag feladta a 2013-as bajnokságot, mostantól csak az a célja, hogy mindig ott legyen Sebastian Vettel közelében, ha a balszerencse esetleg utoléri a németet.

“Pár futam maradt, a hátrány pedig hétvégéről hétvégére nő, már 60 pont. Ne áltassuk magunkat, világos, hogy mostantól nagy szerencsére lenne szükségünk, nem is csak Koreában, de Japánban, Indiában, Abu-Dzabiban is… A bajnoki cím idei megnyeréséhez szerencse kellene az utolsó hat futamon, mert a tempónk egy másodperccel gyengébb (körönként).

Másrészt persze kellemetlen ellenfelek tudunk lenni, ha a szerencse mellénk áll, mindig ott leszünk majd a közelben. Ha Webber hibája Sebastiannál is előfordul, ott kell lennünk a második helyen. Ha győzni nem is tudunk, ott kell lennünk a nyakán, hogy minden lehetőséget kihasználjunk. De tényleg, ehhez már nagy-nagy szerencse kellene.”


Alonso a ponttáblán ennél jóval messzebb van Vetteltől
Fotó: Ferrari S.p.A.

A spanyol azért azt is elismerte, hogy Vettel és a Red Bull megérdemelten tart a negyedik cím felé:

“Mindent beleadunk, minden futamra igyekszünk fejleszteni az autót, de világos, hogy ez sem elég az ellenfelekkel összehasonlítva. Jobb munkát végeznek nálunk, minden hétvégén fantasztikusan szerepelnek. Győznek, és megérdemelten győznek. Ilyen a sport, mindig a legjobb nyer, és most nem mi vagyunk a legjobbak, de azért továbbra is hajtunk.”

Alonso azt reméli, hogy a jövő évi radikális szabályváltozások végre megtörik majd a Red Bull uralmát.

“Jövőre a nulláról indulunk, teljesen a nulláról, ez a legjobb lehetőség a hátrány eltüntetésére. Minden erőnket és reményünket 2014-re fordítjuk.”

A Ferrari csapatfőnöke, Stfano Domenicali nagyon hasonlóan beszélt a Szingapúri Nagydíj után.

“Mostantól csak annyit tehetünk, hogy igyekszünk a második helyen lenni, és ha adódik valami lehetőség, akkor azt kihasználjuk. De ha Vettelnek nem lesz gondja, akkor innen már nehéz a bajnoki címért harcolni. Persze sose lehet tudni. Sebastiannal is megtörténhet, ami Webberrel történt az utolsó körön, mi pedig ott leszünk majd.”

A maranellói főnök ezzel együtt elismerte, hogy a Red Bull gyakorlatilag megfoghatatlan már, a Ferrarinál ezután 2014-re koncentrálnak.

“Világos, hogy Vettel és a Red Bull csomagja jobb, de azért még elvisszük a versenyekre az eddig összehozott fejlesztéseket. De otthon már 99 százalékban a 2014-es autóval foglalkozunk, hiszen óriási, összetett projekt, jól kell elcsípni!

A Red Bullnak gratulálunk a hihetetlen munkájukhoz, de azért a nehéz július után még mi is javultunk. Ha az idény elején nem szórtunk volna el pontokat, most egészen másképp is festhetne a bajnokság.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik