Forma-1

A McLaren elcsábítja Alonsót?

Fernando Alonso (fernando alonso, )
Fernando Alonso (fernando alonso, )

A szingapúri paddockban az a szóbeszéd járja, hogy a McLaren szívesen elcsábítaná Fernando Alonsót a Ferraritól.

Már jóval Kimi Räikkönen szerződtetése előtt felröppent, hogy Fernando Alonso a Ferraritól való távozáson gondolkodik, a finn érkezése környékén pedig újra lendületet kaptak ezek a spekulációk. A kétszeres bajnok spanyolt hírbe hozták a Red Bull-lal, majd a Lotusszal is.

Bár Räikkönen szerződtetése óta egy kicsit elcsendesedtek a találgatások, Alonso többször is “hűséget esküdött” a maranellói csapatnak, csütörtökön pedig arról beszélt, hogy ő maga javasolta a 2007-es bajnokot a Ferrarinál, Szingapúrban újra téma a lelépés.

A paddockban komolyan foglalkoznak azzal, hogy a McLaren – szinte a Ferrari mintájára – visszaszerezné Alonsót. Állítólag a 2015-ben kezdődő hondás korszakban mindenképp szeretnék a csapatnál tudni a spanyolt, aki a tehetsége mellett pénzügyi biztonságot is jelentene a szponzora, a Santander képében. A spanyol pénzintézet egyébként ma is jelen van a wokingiaknál, azonban elsősorban a Ferrarira koncentrálnak.

A spekulációk valamelyest ellentmondók a tekintetben, hogy Alonsót már 2014-re átcsábítanák, vagy csak egy évvel később vinnék, de a jelenlegi Sergio Perez-Jenson Button páros elvileg magától értetődő hosszabbításának érthetetlen halogatása arra mutat, hogy tényleg zajlik valami a háttérben.

A McLaren csapatfőnöke, Martin Whitmarsh újságírói kérdésre nem tagadta, hogy szívesen leigazolná Alonsót: “Igen, megtenném, ha lehetséges. Bármelyik csapat megtenné, ő a legjobb versenyző. Nem ismerem a szerződési helyzetét, de úgy tudom, le van kötve” – utalt az Alonsót elvileg 2016-ig kötő dokumentumra.

Az Alonso érkezéséről szóló pletykáról Buttont is megkérdezték Szingapúrban.

“Én egy szót sem hallottam erről (a csapaton belül), de azt hiszem, izgalmas lenne. Jó néhány versenyzővel dolgoznék szívesen a munkamódszerük miatt” – mondta a 2009-es bajnok, aki korábban Alonsót az “álomcsapattársának” is nevezte már.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik