Forma-1

A pénz miatt szállt ki Räikkönen

Kimi Raikkönen (kimi raikkönen, )
Kimi Raikkönen (kimi raikkönen, )

Kimi Räikkönen megerősítette, hogy az elmaradó fizetések miatt nem hosszabbított szerződést a Lotusszal, és igazolt át a Ferrarihoz. Az enstone-iak keresik az utódot, érdekes nevek is vannak a listán.

Kimi Räikkönen a Szingapúri Nagydíj előtt első ízben beszélt az újságírókkal, mióta a múlt kedden bejelentették, hogy 2013 végén elhagyja a Lotust és a Ferrarihoz megy jövőre. A 2007-es bajnok elmondta, hogy a döntés mögött pénzügyi okok álltak – köztudott, hogy a fizetését nem kapta meg rendesen a Lotustól.

“Tisztán pénzügyi okokból távoztam, nem kaptam meg a fizetést. Sajnálatos dolog” – mondta. A kérdésre, hogy lett-e volna valami, amivel a Lotus meggyőzhette volna, így felelt: “Sok minden, biztos vagyok benne, hogy ők is tudják, mik lettek volna azok. Nehéz megmondani, mi lett volna ha megkapom őket, de így is elégedett vagyok a döntésemmel.”

A ferraris bejelentés napja óta tudjuk, hogy mennyire fáj a Lotusnak Räikkönen távozása, de a csapatfőnök, Eric Boullier azt mondja, nem akarnak sokáig keseregni.

“Ilyen az élet a paddockban. Örülök, hogy két évvel ezelőtt mertünk kockáztatni Kimivel, szép mézesheteink voltak ebben a két szezonban. Most viszont a Ferrarihoz megy, ilyen az élet. A Lotus és Kimi párosa a népszerűség és az eredmények szempontjából is jól működött, szóval egy kicsit elszomorító, de nem nagy csapás. Lapozzunk, kezdjünk új történetet” – mondta az Autosportnak Szingapúrban.

A fő kérdés immár Räikkönen pótlása. Az elmúlt héten két fő jelölt, Nico Hülkenberg és Felipe Massa szerepelt a hírekben, de Boullier azt mondta, a lista “valójában igen hosszú, érdekes nevekkel, meglepő csapatoktól.”

“Tény, hogy a szem előtt lévőkkel, a piacon lévő Massával és Hülkenberggel tárgyalunk. De a listánk hosszabb, jóval hosszabb.”

A Lotus jó ideje pénzügyi nehézségekkel küzd, de Boullier határozottan állítja, hogy a szponzori hátszél nem lesz szempont a választásnál:

“Én a győzelemért és nem a pénzügyi nyereségért vagyok versenyben. Csapatfőnökként így vagyok ezzel, és egy Forma-1-es csapat szempontjából is fontos, hogy az érdemek, eredmények alapján válasszon versenyzőt, olyat, aki illeszkedik a sportstratégiába, nem pedig a szponzori pénzek miatt.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik