Forma-1

A Pirelli miatt unalmas az F1? Marhaság!

pirelli (pirelli, gumi, forma-1, )
pirelli (pirelli, gumi, forma-1, )

A Pirelli először azért kapott, hogy a gumijai miatt túl kiszámíthatatlan az F1. Most az a baj, hogy túl unalmas.

Ha van sapka, az a baj, ha nincs, akkor meg az. Kicsit az ősrégi vicchez hasonló helyzetben érezheti magát a Pirelli, amelyet hónapokig támadtak amiatt, hogy az új gumikeverékek miatt túl kiszámíthatatlan lett a Forma-1. Aztán a Brit Nagydíjon volt néhány defekt, ezek hatására pedig az olasz cég úgy döntött, hogy a keverékek maradnak, de a 2012-es konstrukcióra húzzák fel ezeket.

A nyári szünet óta Sebastian Vettel két sima győzelmet aratott Belgiumban és Olaszországban, sokak szerint ez a Pirelli hibája: a régi-új gumikkal most túl unalmas lett az F1. Paul Hembery sportigazgató szerint mindenesetre nincs összefüggés a gumik és az utóbbi két verseny izgalmai között.

“Szerintem a Német és a Magyar Nagydíj is roppant izgalmas volt, így nonszensz a gumikra panaszkodni” – fakadt ki Hembery. “A Red Bull vezette a bajnokságot a gumiváltás előtt, és ők állnak az élen most is. Szóval semmi nem változott ebből a szempontból.

A Red Bull fenomenális munkát végzett, és Sebastian is nagyszerű volt. Olaszországban például volt néhány problémája: már az első kanyarban kockásra fékezte a gumiját, ezt pedig egy kevésbé rutinos pilóta nem biztos, hogy hozzá hasonlóan tudta volna kezelni. Szóval jár egy kis elismerés nekik, Sebastian azért nyer, mert nagyon jó pilóta. A többieken múlik, hogy felgyorsulnak-e.

A Red Bull most nagyon jól áll, de jövőre minden a nulláról indulhat, és valaki más kerülhet lendületbe.”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik