Forma-1

Massa a McLarennel is tárgyal?

felipe massa (felipe massa, ferrari, )
felipe massa (felipe massa, ferrari, )

A Ferraritól távozó Felipe Massa azt állítja, hogy a Lotus mellett még a McLarennel is kapcsolatban van a 2014-es folytatást illetően.

Miután világossá vált, hogy Felipe Massa kikerül a Ferraritól 2013 végén, úgy tűnt, hogy ez akár a brazil veterán karrierjének végét is jelentheti, ő azonban rögtön hangsúlyozta, hogy még nem áll szándékában távozni a Forma-1-ből.

Bár a leglogikusabbnak az elkötelezett Ferrari-szövetséges Sauberhez való visszatérés lenne, hiszen a motorpartnerség mellett a svájci csapatnál a 2014-es változások miatt nagy szükség lesz egy tapasztalt pilótára az orosz befektetők által benyomott Szergej Szirotkin mellett, úgy látszik, máshol is akadhat lehetőség.

Massát emlegették már a Force Indiával kapcsolatban, a napokban az esetleges, bár nehezen hihető Williams-szál is felmerült (állítólag versenymérnöke, Rob Smedley oda tart), Kimi Räikkönen Lotusnál megüresedett helye pedig szintén opció, ezt még a főnök, Eric Boullier is elismerte.

A 32 éves versenyző a brazil Globo Esportének nyilatkozva most még a McLarent is megemlítette:

“Tárgyalunk (a Lotusszal). Úgy gondolom, hogy igen versenyképes autójuk van, én pedig pont ezt keresem. Emellett Brazíliában is van múltja” – utalt az eredeti Lotusra, amellyel Emerson Fittipaldi világbajnok lett 1972-ben, és ahol a 80-as években Ayrton Senna és Nelson Piquet is versenyzett.

“A McLarennel is kapcsolatban vagyok, de nem tudom megítélni, nehéz lenne megmondani, viszont a Lotusszal tényleg jól alakul a kapcsolatfelvétel” – tette hozzá.

Massa elődje, a Ferrarinál 2000 és 2005 között szolgáló Rubens Barrichello a hétvégén egyébként arról beszélt, hogy nem a világ vége, amikor távozni kell Maranellóból:

“Rossz hír ez (Räikkönen szerződtetése – a szerk.), sajnálom Felipét. Bár ott voltam Monzában, amikor keringett a hír, nem volt világos, hogy igaz vagy csak spekuláció. Elvileg a tévéstáb szakkommentátoraként, de azért barátként is voltam ott, szóval nem kérdezgettem őket sokat, így végül meglepett” – mondta a brazil Totalrace-nek.

“De tudom, hogy van élet a Ferrari után. Én magam vagyok az élő bizonyíték a Brawnnal. Ott nagyon jól mentek a dolgok, van, ami még sokkal jobb is a Ferrari után. A Ferrarinál versenyezni az egyik legnagyobb érzés, ami csak létezik, de a távozás aztán megkönnyebbülést is hoz, kisebb a nyomás, nagyobb a szabadság. Egy darabig fáj, de van élet utána.”

A Ferrari után a Hondánál, a Brawnnál majd a Williamsnél összesen még 6 évet lehúzó 41 éves veterán azért emlékeztetett arra, hogy Massa helyzete különbözik az övétől:

“Nem lehet összehasonlítani, mert amikor én úgy döntöttem, hogy elhagyom a Ferrarit, már megírt szerződésem volt a Hondával. A búcsú előtt már le volt tárgyalva a jövőm. De Felipe jó versenyző, szerintem találhat ülést. Úgy tudni, a legjobb lehetősége a Lotus lehet, azért érdemes küzdenie.”

A már említett Fittipaldi is úgy véli, hogy a versenyző karrierje nem ért még véget: “Nem hiszem, hogy jövőre brazil versenyző nélkül marad a Forma-1, szerintem Massa le fog szerződni egy másik csapattal.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik